Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Τιμ Κουκ: Τα 100 εκατ. $ άγγιξαν οι απολαβές του από την Apple το 2021

Τιμ Κουκ: Τα 100 εκατ. $ άγγιξαν οι απολ...

Σχεδόν επταπλάσιο ποσό σε σύγκριση με το 2020

περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα καλή για τον Τιμ Κουκ, σε ό,τι αφορά στις απολαβές του από την Apple, καθώς το εν λόγω ποσό άγγιξε τα 100 εκατομμύρια δολάρια. 

 

Ο CEO του κολοσσού της τεχνολογίας εισέπραξε σχεδόν επταπλάσιο ποσό σε σύγκριση με τα 14,8 εκατομμύρια που ήταν οι απολαβές του ένα χρόνο νωρίτερα. Το 2021 ο Κουκ συμπλήρωσε μία δεκαετία στο «τιμόνι» της Apple, οδηγώντας την εταιρεία σε ρεκόρ κερδών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

 

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε η Apple στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η συνολική αποζημίωση του Τιμ Κουκ την περασμένη χρονιά ήταν 98,7 εκατομμύρια δολάρια. 

 

Ο βασικός μισθός του παρέμεινε σταθερός, στα 3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το μεγαλύτερο ποσό της αύξησης των απολαβών του (82,3 εκατ.) προήλθε από μετοχές. Επίσης, εισέπραξε 12 εκατ. σε μπόνους, όπως και ποσό για την κάλυψη δαπανών του από την εταιρεία, μεταξύ άλλων για ιδιωτικά τζετ και για την ασφάλεια. 

 

Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι συνολικές απολαβές του CEO είναι 1.447 φορές μεγαλύτερες από εκείνες του μέσου εργαζομένου στην Apple (68.254). Ο Τιμ Κουκ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να δωρίσει το μεγαλύτερο ποσοστό της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

 

Πέρυσι η μετοχή της Apple κατέγραψε αύξηση σχεδόν 80%, ενώ η άνοδος συνεχίστηκε τις προηγούμενες ημέρες, κάνοντας τον κολοσσό την πρώτη εταιρεία που η αξία της φτάνει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το οικονομικό έτος 2021 η Apple κατέγραψε ρεκόρ σε κέρδη και πωλήσεις, οι οποίες ξεπέρασαν τα 365 δισεκατομμύρια δολάρια. 

ΠΗΓΗ:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις