Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η σπουδαία Μαρία Φαραντούρη απόψε στο "Μουσικό κουτί" - Μιλά και για την περιπέτεια με την πολυομελίτιδα

Η σπουδαία Μαρία Φαραντούρη απόψε στο &q...

Επίσης καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Πορτοκάλογλου στην ΕΡΤ1 είναι & ο γεννημένος στην Κύπρο, Αλκίνοος Ιωαννίδης

«Μαρία Κάλλας του λαού», «Joan Baez της Μεσογείου» και «Φωνή της Ελλάδας» είναι μερικοί από τους τίτλους μεγάλων εφημερίδων του εξωτερικού, που αποτύπωσαν τον παγκόσμιο θαυμασμό στο πρόσωπο της σπουδαίας ερμηνεύτριας Μαρίας Φαραντούρη, η οποία μαζί με τον ερμηνευτή Αλκίνοο Ιωαννίδη είναι καλεσμένοι στην εξαιρετική εκπομπή «Μουσικό κουτί» του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη που θα μεταδοθεί απόψε Τετάρτη 5/1/2021 στις 22.00 στην ΕΡΤ1.

«Είμαι ερωτευμένη με όλα μου τα τραγούδια, αλλά ασφαλώς δεν μπορώ να ξεφύγω από τα πρώτα μου και ιδιαίτερα από το “Ματωμένο φεγγάρι” που μου έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης όταν ήμουν 17 χρονών», εξομολογείται μεταξύ άλλων η κορυφαία ερμηνεύτρια, που ο μύθος της δεν περιορίζεται μόνο μέσα στα σύνορα της χώρας μας, αλλά έχει ταξιδέψει επί δεκαετίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης ως πρέσβειρα του καλού ελληνικού τραγουδιού. «Το 1969 βρέθηκα με την Yoko Ono, τον John Lennon και τον Paul McCartney στο Λονδίνο, ήταν λίγο πριν διαλυθεί το γκρουπ. Θυμάμαι ότι με ρωτούσαν με πολύ ενδιαφέρον για την κατάσταση τότε στην Ελλάδα (δικτατορία), για τα βιβλία του Καζαντζάκη και για άλλα θέματα που αφορούσαν τον ελληνικό πολιτισμό.

Αυτοί οι μύθοι ήταν στην καθημερινότητά τους πολύ απλοί, αλλά συνάμα είχαν και πνευματικότητα. Εννοείται ότι εγώ τους τραγούδησα το “Κράτησα τη ζωή μου” και το “Αν θυμηθείς το όνειρό μου” και αυτοί έπαιζαν κάποια ακόρντα», αναφέρει στην εκπομπή η Μαρία Φαραντούρη, η οποία σ’ άλλο σημείο μιλά και για την περιπέτεια της υγείας της από νεαρή ηλικία καθώς όπως εκμυστηρεύεται, δεν είχε προλάβει να κάνει το εμβόλιο κατά της πολυομελίτιδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight