Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Συνεχίζεται για 3η εβδομάδα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον η "Σμύρνη μου Αγαπημένη" με τη Μιμή Ντενίση

Συνεχίζεται για 3η εβδομάδα στη 2η αίθου...

Η ταινία που ήδη έχει αγαπηθεί από το κοινό, παίζεται στις 19.00 και στις 21.30 έως και την Τετάρτη 12/1/2022

Στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη συνεχίζεται για 3η εβδομάδα, από την Πέμπτη 6 έως και την Τετάρτη 12/1/2022 στις 19.00 και στις 21.30 η Ελληνική υπερπαραγωγή «Σμύρνη μου Αγαπημένη» που έχει κατακτήσει το Ελληνικό κοινό και ήδη προσεγγίζει τα 100.000 εισιτήρια.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Βογιατζής, Κρατερός Κατσούλης, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Nathan Thomas, Γιάννης Εγγλέζος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ντίνα Μιχαηλίδου, Daphne Alexander, Νέδη Αντωνιάδου, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση και οι Jane Lapotaire, Susan Humshire και ο Rupert Graves.

Το φιλμ είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, το οποίο μάλιστα επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη με εξώφυλλο από την ταινία. H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Διανομή από την Tanweer.

Να υπενθυμίσουμε πως επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Παιδιά έως 17 χρονών μπορούν να μπουν στην αίθουσα με self test 24 ωρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture