Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θεοφάνεια με ρίψη σταυρού στο μόλο αλλά χωρίς Αγιασμό στα σπίτια, λέει στο thebest ο Μητροπολίτης

Πάτρα: Θεοφάνεια με ρίψη σταυρού στο μόλ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Με μάσκες και αποστάσεις...

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν από τη Μητρόπολη Πατρών οι ακολουθίες για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει με τη ρίψη του σταυρού στο μόλο της Αγίου Νικολάου ενώ σε αντίθεση με την Μητρόπολη Αιγιάλειας οι ιερείς της Μητρόπολης Πατρών δεν θα κάνουν Αγιασμούς σε σπίτια όπως γινόταν άλλες χρονιές.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, «οι ακολουθίες θα γίνουν ενώ θα πάμε και στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου για να κάνουμε τη κατάδυση του σταυρού τηρώντας τα μέτρα, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις, όπως προβλέπεται από τις υγειονομικές αρχές.

Σήμερα αποφασίστηκε άσχετα από τι συμβαίνει σε άλλες Μητροπόλεις, ότι οι ιερείς δεν θα κάνουν Αγιασμό σε σπίτια, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μη γίνει περεταίρω διασπορά του ιού. Με ευλάβεια οι πιστοί θα πάρουν αγιασμό από τις εκκλησίες

Το μήνυμα μου για τον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων είναι να έχουμε ευλογία από το θεό, να προσευχηθούμε να μας βοηθήσει με αυτή την πανδημία που μας ταλαιπωρεί. Να πορευόμαστε με σύνεση, με ενότητα, με πίστη στο θεό και αγάπη μεταξύ μας»

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις