Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπουρλά: Το φάρμακο της Pfizer μειώνει σημαντικά νοσηλείες και θανάτους

Μπουρλά: Το φάρμακο της Pfizer μειώνει σ...

20 εκατ. δόσεις στις ΗΠΑ μέχρι τον Σεπτέμβριο

Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της πανδημίας έρχονται από το «στρατόπεδο» της Pfizer με τον Αλμπέρτ Μπουρλά να ανακοινώνει συμφωνία με τις ΗΠΑ για επιπλέον φάρμακα PAXLOVID κατά του κορωνοϊού.

Τις ημέρες που ο πλανήτης έχει παραδοθεί στη μετάλλαξη Όμικρον με τη μία χώρα μετά την άλλη να σημειώνει ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, η δήλωση του Αλμπερτ Μπουρλά έρχεται ως «αχτίδα φωτός».

Όπως έγραψε, σε μήνυμά του στο Twitter, ο CEΟ της εταιρείας η Pfizer θα παράξει 10 εκατομμύρια επιπλέον θεραπευτικά σκευάσματα για τις ΗΠΑ. «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. φάρμακα, με περίπου 10 εκατ. να έχουν δοθεί ως το τέλος Ιουνίου».

Ενώ, σε μήνυμά του σε κείμενο σχετικά με το φάρμακο PAXLOVID, στην ιστοσελίδα της Pfizer, o Αλμπέρτ Μπουρλά αναφέρει: «Με τη μετάλλαξη Όμικρον να εξαπλώνεται ταχύτατα, έχει σημασία να υπάρχει πρόσβαση στη θεραπεία, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά θετικοί στον κορωνοϊό» και προσθέτει:

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φάρμακο PAXLOVID μειώνει σημαντικά νοσηλείες και θανάτους, προστεύοντας από την Omicron, οπότε πιστεύουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την αμερικανική κυβέρνηση ώστε ο κόσμος να μπορεί να λάβει μια θεραπεία που θα παίξει ρόλο καταλύτη στην αντιμετώπιση της νόσου.

Η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες με πολλές χώρες και έχει προσεγγίσει ακόμα 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η Pfizer έχει υπογράψει μια εθελοντική συμφωνία άδειας χρήσης με το Medicines Patent Pool (MPP) για να βοηθήσει στην επέκταση της πρόσβασης καθώς εκκρεμεί η έγκριση σε 95 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Αυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 53% των πληθυσμού του κόσμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις