Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απαγωγή επιχειρηματία στο Ντράφι: Έστειλαν φωτογραφία που είναι δεμένος πισθάγκωνα

Απαγωγή επιχειρηματία στο Ντράφι: Έστειλ...

Τι εξελίξεις υπάρχουν

Το κρίσιμο 24ωρο πέρασε και οι απαγωγείς του 40χρονου επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση ήδη μέσα στις πρώτες ώρες κατέστησαν σαφείς τις προθέσεις τους. Ζήτησαν χρηματικό πόσο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ στην επικοινωνία που είχαν μέσω μηνυμάτων με τον αδελφό του θύματος και στη συνέχεια απέστειλαν φωτογραφίες του στις οποίες φαίνεται να είναι δεμένος. Ο λόγος που το έκαναν ξεκάθαρος: ήθελαν να δείξουν ότι ο 40χρονος, γνωστός ως «ο βασιλιάς των ανταλλακτικών», με καταστήματα στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του. Γιατί, όμως, επικοινώνησαν τόσο γρήγορα;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα για τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση είναι μία: θέλουν να τελειώνουν, να πάρουν τα χρήματα και να μην τραβήξει πολύ η ομηρία. Η βιασύνη των κακοποιών, εντούτοις, δείχνει και κάτι ακόμη: ενδεχομένως οι απαγωγείς δεν έχουν εμπειρία, καθώς συνήθως η επικοινωνία γίνεται μερικά 24ωρα αργότερα. «Έχουν κάνει λάθη», λένε με νόημα στο ethnos.gr πηγές της Ασφαλείας.

Και αυτά τα λάθη βάζουν στο μικροσκόπιό τους ανάμεσα σε άλλα στοιχεία οι αστυνομικοί που απαρτίζουν την ομάδα της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και για δεύτερο 24ωρο δίνουν μάχη με τον χρόνο.

Το χρονικό της απαγωγής
Ο 40χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης επέστρεφε από ταβέρνα στα Άνω Λιόσια στο σπίτι του στο Ντράφι Πικερμίου πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, όταν οι δράστες του έκλεισαν τον δρόμο και με αστραπιαίες κινήσεις τον ακινητοποίησαν και τον μετέφεραν δια της βίας στο όχημά τους. Δεν υπολόγισαν ότι το θύμα εκείνη τη στιγμή μιλούσε στο τηλέφωνο με ένα φιλικό του πρόσωπο. Στη θέα τους άρχισε να καλεί σε βοήθεια και έτσι οι Αρχές ενημερώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα για την απαγωγή του. Και αυτό ίσως είναι ένα σημαντικό λάθος των δραστών, που ενδεχομένως αποδειχθεί πολύτιμο για την πορεία της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις