Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για έντονες καταιγίδες

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για έντο...

ΔΕΙΤΕ σε ποιες περιοχές

Ισχυρό βαρομετρικό προκαλεί κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο ίδιος προειδοποιεί για τις περιοχές που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα μετά τις επιδείνωση του καιρού. Τετάρτη και Πέμπτη η κακοκαιρία μετατοπίζεται αλλά τα νέα είναι ευχάριστα για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά, η πρόγνωση για τον καιρό από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές βροχές - καταιγίδες με τους νοτιάδες όμως να συγκρατούν τον υδράργυρο σε υψηλές για την εποχή τιμές ιδιαίτερα από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο νότια.
Στην εικόνα του Μετεωρολογικού δορυφόρου μπορούμε να παρατηρήσουμε τα συμπαγή νεφικά συστήματα τα οποία εκτείνονται από την περιοχή της Ιταλίας και ανατολικότερα επηρεάζοντας και τη χώρα μας.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ
 Στον δεύτερο χάρτη μας εντοπίζουμε τις περιοχές με τα πιο έντονα φαινόμενα. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε με τις αποχρώσεις του μπλε - ροζ αυτά θα απασχολούν περιοχές της δυτικής και νότιας χώρας, αλλά και προς τα βορειοανατολικά τμήματα.

ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ
 Το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη η κακοκαιρία θα μετατοπιστεί μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (τρίτος και τέταρτος χάρτης) ενώ οι νοτιάδες θα δώσουν τη σκυτάλη στους βοριάδες οι οποίοι μέσα στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ προκαλώντας πιθανόν προβλήματα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Παράλληλα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αρκετούς βαθμούς φέρνοντας και πάλι κρύο σε αρκετές περιοχές ακόμη και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Μπορεί να οδηγηθούμε με κακοκαιρία μέχρι και την Πέμπτη, τα ευχάριστα νέα όμως μας τα φυλάει ο καιρός για την Πρωτοχρονιά μιας και αναμένουμε θεαματική βελτίωση των καιρικών συνθηκών με τον υδράργυρο το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς να φλερτάρει τοπικά ακόμη και με τους 20°C όπως μπορούμε να δούμε και στον τελευταίο μας χάρτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις