Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κτίριο Υπηρεσιών Λιμένα: Εκατοντάδες κιλά μετάλλων έκαναν φτερά, ενώ οι αρχιτέκτονες ζητούσαν τη διάσωσή του- ΦΩΤΟ

Κτίριο Υπηρεσιών Λιμένα: Εκατοντάδες κιλ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες του Αλέξη Γκλαβά που δημοσιεύει σήμερα το thebest.gr το κτίριο έχει παραδοθεί ανεξέλεγκτα πλέον στη λεηλασία

Το κτίριο Υπηρεσιών Λιμένα Πατρών πρωταγωνίστησε στο δημόσιο διάλογο τη χρονιά που έφυγε με τον μεν Δήμο της Πάτρας να αποφασίζει το γκρέμισμά του, τους δε αρχιτέκτονες- και όχι μόνο- να τονίζουν ότι το κτίριο πρέπει να διασωθεί και να αξιοποιηθεί και να επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να γκρεμίζουμε κτίρια που αποτελούν τεκμήρια της μοντέρνας ιστορίας της πόλης (μοντερνισμός κίνημα αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και το '60) όπως παλιά δεν έπρεπε να γκρεμίσουμε τα κτίρια-τεκμήρια της νεοκλασικής μας ιστορίας.

Από τον διάλογο αυτό δεν φαίνεται να ίδρωσε και πολύ το ... αυτί των υπευθύνων. Αντιθέτως όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες του Αλέξη Γκλαβά που δημοσιεύει σήμερα το thebest.gr το κτίριο έχει παραδοθεί ανεξέλεγκτα πλέον στη λεηλασία. Πέραν των στοιχείων που είχαν κλαπεί στο παρελθόν έχουν ξηλωθεί και όλα τα παράθυρα στον 1ο και τον 2ο όροφο ενώ η λεηλασία συνεχίζεσαι και στους επόμενους ορόφους. Παράλληλα έχουν αφαιρεθεί όλες οι πόρτες των ασανσέρ. Μιλάμε για εκατοντάδες κιλά μετάλλων που έχουν κάνει φτερά.

Η κλειδωμένη μέχρι πριν από 6 μήνες σιδερένια πόρτα που οδηγούσε στον μέχρι τότε άβατο χώρο του Λιμεναρχείου (στον οποίον δεν υπάρχουν ούτε καν graffiti) είναι παραβιασμένη και το μισό κομμάτι της λείπει ενώ έχει αρχίσει ήδη να αφαιρείται το κιγκλίδωμα από τις σκάλες, από πάνω προς τα κάτω.

Με λίγα λόγια εκατοντάδες κιλά μετάλλων έκαναν φτερά την ίδια ώρα που οι αρχιτέκτονες στην Πάτρα και στην Ελλάδα ζητούσαν τη διάσωση του κτιρίου φέρνοντας ως παράδειγμα το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Εδώ όμως δεν είναι Λονδίνο. Εδώ είναι Βαλκάνια και είναι παίξε, γέλασε.

Το μπαλκονάκι της στροφής της σκάλας ανε...

Το μπαλκονάκι της στροφής της σκάλας ανεβαίνοντας στον 1ο όροφο, χωρίς προστατευτικό κιγκλίδωμα...

Εξαφανισμένες οι πόρτες των ασανσέρ και ...

Εξαφανισμένες οι πόρτες των ασανσέρ και η κεντρική πόρτα του Λιμεναρχείου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις