Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Οι ειδήσεις του 2021 που μας έφτιαξαν το...

Οι ειδήσεις του 2021 που μας έφτιαξαν το κέφι- Η φαντασία, η δημιουργία και ο... Αριστοφάνης που κρύβουμε μέσα μας

Μια χρονιά που τα είχε όλα!

RETROSPECTIVE 2021
/

 Το 2021 δεν μας άφησε με το παράπονο. Τα είχε όλα. Τα πιστευτά και τα απίστευτα. Τα πιθανά και τα απίθανα. Ειδήσεις που μας έφτιαξαν το κέφι, ειδήσεις που δεν περιμέναμε ποτέ να διαβάσουμε και ειδήσεις που μας έκαναν να γελάσουμε.

Γιατί ακόμη και η τρέλα του κορωνοϊού, θέλει το… δάσκαλό της. Επί της …διδακτικής έδρας λοιπόν, η φαντασία, το κέφι και ο Αριστοφάνης που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

1. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα το ζήσουμε. Αλλά η ζωή είναι εδώ για να κάνει το αδιανόητο… απτό. Αγιασμός take away λοιπόν για την ημέρα των Θεοφανίων με τις εκκλησίες άνευ πιστών.

 2. Και ενώ η Ελλάδα τελεί υπό εορταστικό εγκλεισμό τον Ιανουάριο του 2021 με τα πάρτι να αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός, κάποιοι, μεταξύ αυτών και ο τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, πάνε στο Ντουμπάι για πάρτι ξέφρενα μέχρι πρωίας σαν να μην υπάρχει... αύριο και σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός. Η Πάτρα δεν θα μπορούσε να λείπει.

3. Την ίδια ώρα στην Πάτρα οι καρναβαλιστές τελούν υπό το καθεστώς των απαγορεύσεων και αναζητούν τρόπους να αλλάξουν το κλίμα. Εργαλείο χαράς, το facebook που γεμίζει με μεγάλες κόκκινες μύτες.

4. Μήνα Γενάρη βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και  οι Μπεφάνες, η ομάδα των γυναικών της πόλης, με την ονομασία «Σφήκες». Οι Μπεφάνες πήγαν και στην πλατεία Γεωργίου, όπου με τις «μαγικές» σκούπες που κρατούσαν στα χέρια τους, καθάρισαν την πόλη από τα κακά δαιμόνια.

5. Με ένα βιντεάκι στο οποίο πρωταγωνιστούσε  ο Γιώργος Λογαράς ο Δήμος της Πάτρας προέβαλε την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού δημιουργώντας προσδοκίες. Ωστόσο η διαδικτυακή τελετή έναρξης δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Ο ιός τα έφερε... αλλιώς.

6. Μπορεί να βρεθεί ένας γάιδαρος στο λιμάνι; Κι όμως το 2021 μας το δωσε και αυτό.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

 1. Στην Ελλάδα χιόνισε. Όχι όμως και στο μικρό γαλατικό χωριό, την Πάτρα. Εδώ ήλιος κανινικός. Χωρίς δόντια. Πώς ... γλέντησαν τον πόνο τους οι Πατρινοί;

2. Η κλεισούρα τρελαίνει. Και σε κάνει λίγο... ανάποδο. Οι Πατρινοί το έριξαν στις κλήσεις στο 100 για να καταγγείλουν τον γείτονα που δεν κάνει... lockdown.

3. Άλλος βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Άλλος βρίσκεται στις Μπαχάμες. Αυτή βρέθηκε... τρίγαμη.

ΜΑΡΤΙΟΣ

1.  Η βόλτα των οικόσιτων με κωδικό 6 έκανε τους τετράποδους περιζήτητους. Τους μικρούς, τους μεγαλους και τους fake. 

2. Είδε, αποείδε και είπε να ρυθμίσει την κίνηση της Τσικνοπέμπτης.

3. Η αστυνομία ήταν έξω και τους έψαχνε. Αυτοί ήταν μέσα στο κορωνοπάρτι και έβγαζαν τους αστυνομικούς φωτογραφίες. Μετά τις ανέβαζαν στα social. Δεν το λες και από τις καλύτερες στιγμές της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

4. Το πλήρωμα είπε να φέρει την άνοιξη με τον δικό του τρόπο. Κάνοντας στάχτη τη στολή του. Η φαντασία και η αναγέννηση. 

5. Και μια νύφη από τις... άλλες, στο τζιπάκι.

6. Ο... Ανδρέας από την Πάτρα που πήγε στους "Αρβύλες". Δεν ήξερε τα περί... Στάθη.

7. Έχεις εσύ κορωνοϊό; Όχι.. Μήπως εσύ; Κάπως έτσι το έπαθαν στη Μαγούλα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1. «Συγνώμη, ποιο εμβόλιο μου κάνατε;». Έκπληκτη η νοσηλεύτρια του απάντησε: «Αstrazeneca φυσικά. Ο τύπος πήγε να πεθάνει.

ΜΑΪΟΣ

1. Ο γάιδαρος μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο για να διαμαρτυρηθεί. κια να φανταστείτε ότι έχει γαϊδουρινή υπομονή.

2. Κάποιοι φοβήθηκαν, κάποιοι ανησύχησαν κάποιοι το γλέντησαν. Εμβόλιο λοιπόν.

ΙΟΥΛΙΟΣ

1. Και ένα δείγμα για το πώς πέρναγε ο κόσμος στο γάμο του μήνα Ιούλιο.

2. Το πιάτο έκρυβε μαργαριτάρι. Μετά η κίνηση αυξήθηκε. Ακόμη αναζητουν το ...γιατί.

3. Κάποιοι το εμβόλιο το φοβήθηκαν παραπάνω.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1. Είχε έρθει για να μείνει έξι μήνες. Επιβεβαιώνοντας το ρητό, ουδέν μονιμότερο κλπ.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ

1. Μία παρέα Πατρινών βρήκε την ευκαιρία να κάνει το locdown.. ταξίδι. Μπήκε στα σπίτια μας μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Open και μας ταξίδεψε στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας.

Ο Παναγιώτης Μαρκεζίνης και ο δικός μας Περικλής Νασόπουλος του thebest.gr, μαζί με τους συνεργάτες και  συνεργείο της εκπομπής που αποτελείται από μια παρέα νέων ανθρώπων, επιβιβάστηκαν στο βαν του «Lock n Road» και ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη.

NOΕΜΒΡΙΟΣ

1. Οι γιαγιάδες έλεγαν "ειναι να μη σε πάρουν στο δούλεμα". Κάπως έτσι συνέβη με την Κυβέρνηση και την Εστίαση. Πατρινοί καταστηματάρχες σε ρόλο ελεγκτή και τοποτηρητή της εννόμου τάξεως. 

2. Που να τρέχεις τώρα να βάζεις και να βγάζεις χαρτιά; Μπλουζάκι και φύγαμε.

3. Στη λιμνoθάλασσα του Ρίου που δημιουργείται με την πρώτη βροχή ή τρελαίνεσαι ή τους τρελαίνεις. Αυτός πήγε για ψάρεμα. 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Η τρίτη δόση, είχε και αυτή το ... μπλουζάκι της. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr