Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαρηγιάννης: Φοβάμαι ότι θα είναι υποχρεωτικό το αυστηρό lockdown

Σαρηγιάννης: Φοβάμαι ότι θα είναι υποχρε...

Οι εκτιμήσεις του

Αναπόφευκτο εκτιμά ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης ότι θα είναι το lockdown, και μάλιστα αυστηρό, όπως της πρώτης περιόδου της πανδημίας του κορωνοϊού, εξαιτίας της επικράτησης και της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον.

«Παρατηρείται εκθετική αύξηση σε πολλές περιοχές» είπε αρχικά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, και προέβλεψε πως «το πολύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον και […] στις 16 Ιανουαρίου τα κρούσματα θα φτάσουν και πάλι τις 6.000 ενώ θα έχει προϋπάρξει πτώση».

Αν η διασπορά, όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1, συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς «δεν θα είναι επιλογή το lockdown, θα μας το επιβάλλει η μετάλλαξη Όμικρον». Ερωτηθείς για το αν εννοεί lockdown αυστηρό όπως το πρώτο που επιβλήθηκε στη χώρα, ο καθηγητής απάντησε καταφατικά υπογραμμίζοντας αρκετές φορές ότι «χρειάζονται άμεσα αυστηρά μέτρα».

Όσον αφορά στη νόσηση από τη νέα μετάλλαξη, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως «δεν αποδεικνύεται ότι κανείς νοσεί ελαφρύτερα, με βάση τα ευρωπαϊκά στοιχεία».

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης επισήμανε ότι «στην τρίτη δόση κάποιος είναι σχεδόν πλήρως προφυλαγμένος» εκφράζοντας την ανησυχία του για τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και τους νοσήσαντες, λόγω της σταδιακής επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις