Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: 5.000 άτομα στο Χιονοδρομικό το Σαββατοκύριακο- Η πληρότητα και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Καλάβρυτα: 5.000 άτομα στο Χιονοδρομικό ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Tα μέτρα κατά του κορωνοϊού και τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά ακόμα και αν υπάρχουν καθυστερήσεις μέχρι να ελεγχθούν όλοι οι επισκέπτες.

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από το Σαββατοκύριακο  το Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες που έφερε η «Κάρμελ» δεν ήταν ευνοϊκές, ωστόσο χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν εκεί για να απολαύσουν το χιόνι και το τοπίο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής του Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων Αλέξης Άγριος, «ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας μετά από ενάμιση χρόνο που ήμασταν κλειστοί λόγω του κορωνοϊού. Υπήρχε κίνηση το Σαββατοκύριακο και τα μηνύματα μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικά ειδικά για την περίοδο των γιορτών, τα Χριστούγεννα  και την Πρωτοχρονιά.

Λαμβάνουμε πολλά μηνύματα και βλέπουμε ένα ενδιαφέρον από κόσμο που κλείνει δωμάτια και εκτιμούμε ότι θα έχουμε μία ικανοποιητική πληρότητα για την εορταστική περίοδο. Το Σαββατοκύριακο 5.000 άτομα επισκέφθηκαν το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων αν και δεν ευνόησαν  οι άσχημες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο όλοι οι δρόμοι ήταν καθαροί και όλοι οι επισκέπτες μπορούσαν να φτάσουν με ασφάλεια. Από σήμερα περιμένουμε βελτίωση του καιρού οπότε περιμένουμε ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Να σημειώσουμε ότι από το Σάββατο που πέρασε το Χιονοδρομικό βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα είμαστε ανοιχτοί σε ολόκληρο το κέντρο. Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά ακόμα και αν υπάρχουν καθυστερήσεις μέχρι να ελεγθούν όλοι οι επισκέπτες. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να είμαστε θεματοφύλακες της τήρησής τους καθώς διαφορετικά μπορεί μέσα στη χρονιά να υπάρχουν πισωγυρίσματα. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε ξεκινήσει πάλι τη δραστηριότητά μας και περιμένουμε να πάνε όλα καλά, να μην αλλάξει κάτι».

Την ίδια ώρα, αγωνία υπάρχει και για την πληρότητα στα δωμάτια των Καλαβρύτων κατά την περίοδο των γιορτών.  Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, «προς το παρόν οι κρατήσεις δεν έχουν επηρεαστεί από τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και αυτό γιατί υπήρχαν προ κρατήσεις για τις γιορτές. Αυτό που θα επηρεάσει η λειτουργία του χιονοδρομικού είναι οι κρατήσεις στις ενδιάμεσες ημερομηνίες, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Για εκείνες τις ημέρες είχαμε μικρότερες πληρότητες και πιστεύουμε ότι το Κέντρο θα συμβάλει στη αύξηση της ζήτησης

Για τα Χριστούγεννα αυτή τη στιγμή έχουμε πληρότητα 85% ενώ για την Πρωτοχρονιά, 80%. Υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής όμως φέτος θα λειτουργήσουν πολύ οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.  Το αντιλαμβανόμαστε αυτό από το κόσμο που επικοινωνεί και ζητά πληροφορίες. Η μεγάλη δυσκολία είναι ότι έχει αυξηθεί πολύ το λειτουργικό κόστος και αυτό έχει να κάνει με το ενεργειακό, με το ρεύμα και το πετρέλαιο θέρμανσης που έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Αποτέλεσμα είναι να έχουν αυξηθεί και οι τιμές των πρώτων υλών που αγοράζουμε. Είναι ένα μεγάλο αγκάθι που μας προβληματίζει μαζί με την εξέλιξη της πανδημίας. Μας ανησυχεί αυτό που βλέπουμε στην Ευρώπη  με τα lockdowns. Αν μπούμε πάλι σε μία διαδικασία εφαρμογής αυστηρών περιοριστικών μέτρων θα δημιουργήσει πρόβλημα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις