Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εμβολιασμοί παιδιών: Εξαντλήθηκαν τα εμβόλια – Από 3 Ιανουαρίου η νέα παραλαβή

Εμβολιασμοί παιδιών: Εξαντλήθηκαν τα εμβ...

Τι λέει ο παιδίατρος Μαζάνης για τις παρενέργειες

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών καθώς ήδη έχουν εξαντληθεί τα εμβόλια και η πλατφόρμα έχει κλείσει, όμως από τις 3 Ιανουαρίου θα γίνει παραλαβή νέων εμβολίων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών και ήταν καθησυχαστικός σχετικά με τις όποιες παρενέργειες που μπορούν να εμφανίσουν τα εμβόλια, σημειώνοντας ότι τα παιδιά φεύγουν ενθουσιασμένα από τα ιατρεία.

«Πρώτη φορά βλέπουμε να φεύγουν τα παιδιά από τα ιατρεία ενθουσιασμένα που εμβολιάστηκαν», είπε ο κ. Μαζάνης και πρόσθεσε: «Τα παιδιά θέλουν να απαλλαγούν από τα τεστ, γιατί κάνουν πολλά τεστ. Τα παιδιά βρίσκονται στην ηλικία που κάνουν άλλα εμβόλια και ξέρουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητά τους».

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, το ευχάριστο είναι ότι αυτές τις ημέρες, το CDC ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα των παρενεργειών των εμβολίων στα παιδιά, οι οποίες είναι 20 φορές μικρότερες από αυτές που εμφανίζονται σε παιδιά από 12 ετών και άνω και στους ενήλικες.

Επιπλέον, ο κ. Μαζάνης ανέφερε ότι οι ανησυχίες των γονιών είναι μεγαλύτερες για τις μυοκαρδίτιδες, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως στα παιδιά 5 έως 12 ετών είναι ένα περιστατικό στο 1 εκατομμύριο.

Δεν έχει ξεκινήσει να παρέχεται ακόμα στα παιδιά η αναμνηστική δόση, ενώ αντισώματα ξεκινούν να αποκτούν 15 μέρες μετά τη δόση του εμβολίου.

«Με την πρώτη δόση βγαίνει το πρώτο πιστοποιητικό, με τη δεύτερη δόση βγαίνει το επίσημο πιστοποιητικό και μετά από 14 ημέρες μπορούν να πηγαίνουν στα κλαμπ», είπε γελώντας.

Ως προς την Όμικρον ισχύει ότι και στους ενήλικες. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο όσα δείχνουν πως η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία για το πόσο βαριά είναι αυτή η μετάλλαξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις