Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

΄Ωρα Κεντροαριστεράς

΄Ωρα  Κεντροαριστεράς
Παναγιώτης Γκόβας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει στα χέρια του ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο

Το αποτέλεσμα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ  με την καθαρή και πανηγυρική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και τη σαφή εντολή που παίρνει από την μαζική συμμετοχή των 270.00 μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στέλνει πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός του κόμματος.

-Μετά από μια οδυνηρή διαδικασία όπου το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε βαρύ κόστος για τις επιλογές της τελευταίας δεκαετίας , η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών παρά την πανδημία  και τις κακές καιρικές συνθήκες δείχνει ότι ο χώρος είναι πολιτικά υπαρκτός και παρά την προσπάθεια «υποκατάστασής»  του , άντεξε και είναι έτοιμος για μια νέα εκκίνηση.

- Μια γενιά πολιτικών στελεχών που διαχειρίστηκε για 40 χρόνια τις τύχες του κόμματος και πήρε πολλές ευκαιρίες, περνάει πλέον στην εφεδρεία . Τώρα βγαίνει  στο προσκήνιο μια νέα γενιά –όχι κατ΄ ανάγκη ηλικιακά  αλλά και ηλικιακά –όπως εκφράζεται από το νέο  Πρόεδρο , απαλλαγμένη από τον κυβερνητισμό και την πολυετή διαχείριση της εξουσίας και τα παρεπόμενά της.

-Ο πολιτικός και ιδεολογικός αυτοπροσδιορισμός του χώρου ως κόμμα σοσιαλδημοκρατικό που ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, η επανασύνδεσή του με την κοινωνική του βάση , η δέσμευσή του για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους είναι απαίτηση των καιρών και αυτό  φαίνεται ότι το έχει ενστερνιστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης  που αυτοπροσδιορίζεται ως «περήφανος σοσιαλδημοκράτης».

- Η απόπειρα ποδηγέτησης των προοδευτικών πολιτών μέσα από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, ευκαιριακού τύπου δημοσκοπήσεις και άλλα τινά ώστε να υπάρξει ανάδειξη ενός ελεγχόμενου Προέδρου απέτυχε παταγωδώς. Σίγουρα δεν είναι το τέλος αυτών των προσπαθειών  αλλά ενδεχομένως η αρχή τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δύο κόμματα του σημερινού δικομματισμού που θα επιδιώξουν να θολώσουν το στίγμα που αφήνει η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

-Η πολιτική παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά –τόσο αδικημένης προσωπικά και πολιτικά από όλους μας τελικά- για Ενότητα , Πολιτική Αυτονομία, Διεύρυνση της Παράταξης είναι το μεγάλο στοίχημα για τον νέο Πρόεδρο. Με αυτά θα αναμετρηθεί  . Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά και αισιόδοξα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει στα χέρια του ένα μεγάλο  πολιτικό κεφάλαιο που του εμπιστεύθηκαν όσοι πίστεψαν στη δυναμική του και οι χιλιάδες των προοδευτικών πολιτών που επικύρωσαν με τη συμμετοχή τους αυτή την επιλογή. Πρέπει να προχωρήσει χωρίς συμβιβασμούς και υπαναχωρήσεις , με καθαρό πολιτικό αφήγημα και σαφές ιδεολογικό στίγμα , να το επικοινωνήσει στους πολίτες με καθημερινή επαφή χωρίς ενδιάμεσους. Και τότε κανείς δε θα μιλάει για δημοσκοπήσεις , κατευθυνόμενα δημοσιεύματα , υπαρκτά και ανύπαρκτα διλήμματα.

Οι χιλιάδες των προοδευτικών πολιτών που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία τον εμπιστεύτηκαν. Υπάρχουν πολλές χιλιάδες ακόμα που προσβλέπουν με ελπίδα μια νέα προοπτική . Δεν πρέπει να απογοητευτούν!!!

Παναγιώτης Γκόβας

Στέλεχος ΚΙΝΑΛ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις