Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μαζεμένες οι καταγγελίες για δικηγόρους- Υποθέσεις 8 χρόνων στο πειθαρχικό  

Πάτρα: Μαζεμένες οι καταγγελίες για δικη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Όταν στο «εδώλιο» κάθονται δικηγόροι

Πολλές είναι οι υποθέσεις που εξετάζονται από τα πειθαρχικά συμβούλια του δικηγορικού συλλόγου στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και αφορούν σε δικηγόρους που κατηγορούνται για πειθαρχικά παραπτώματα, ακόμα και για κατάχρηση χρημάτων που έχουν εισπράξει ως πληρεξούσιοι για λογαριασμό των εντολέων τους. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Πάτρας, Θανάσης Ζούπας, «μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις δικηγόρων σε όλη την Περιφέρεια που μπορεί να έχουν διαπράξει πειθαρχικά αδικήματα τα οποία έχουν πάρει το δρόμο τους. Οι καταγγελίες μπορεί να γίνονται ακόμα και για αντιεπαγγελματικές- αντισυναδελφικές συμπεριφορές μεταξύ των δικηγόρων, μέσα στις δικαστικές αίθουσες». Όπως εξηγεί, «γενικά οι καταγγελίες που εξετάζονται είναι για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Μπορεί να είναι μία συμπεριφορά απέναντι στο εντολέα του, ή στο συνάδελφο ή μία συμπεριφορά που δε συνάδει με το καθήκον και το λειτούργημα του δικηγόρου. Πλέον έχουν συσσωρευτεί πειθαρχικές υποθέσεις 8 χρόνων.

Αυτό συμβαίνει γιατί υπήρχε μία αστάθεια στον κώδικα των δικηγόρων για τα πειθαρχικά και τώρα τα πειθαρχικά συμβούλια εξετάζουν όλες τις υποθέσεις. Υπήρχαν κάποιες ασάφειες και κάποια κενά στο νόμο που καθυστέρησαν τις εξελίξεις. Σημασία έχει ότι πλέον τα πειθαρχικά του δικηγορικού συλλόγου λειτουργούν άψογα και για οποιαδήποτε περίπτωση συναδέλφου που διαπράττει σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα θα επιβάλλεται η αντίστοιχη ποινή που μπορεί να είναι από επίπληξη μέχρι την προσωρινή ή οριστική παύση της άσκησης τους επαγγέλματός του. Αυτό μπορεί σε μία σοβαρή περίπτωση όπου ο δικηγόρος έχει καταχραστεί  χρήματα που έχει λάβει ως πληρεξούσιος τους εντολέα του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις