Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κυριακή θύμιζε ...Covid στα εμπορικά- Τι αγόρασαν οι Πατρινοί

Η Κυριακή θύμιζε ...Covid  στα εμπορικά-...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το εγχείρημα του e-mall του Εμπορικού

Με μικρή συμμετοχή από το καταναλωτικό κοινό της Πάτρας εφαρμόστηκε το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή με το εορταστικό ωράριο. Πολλά μαγαζιά δεν άνοιξαν, καθώς δεν ήταν υποχρεωτικό, ενώ αρκετά από αυτά κατέβασαν ρολά πολύ νωρίς.  Όπως λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος: «Ο καιρός αλλά και οι έλλειψη χρημάτων ήταν οι δυο παράγοντες που φρέναραν το καταναλωτικό κοινό, να βγουν στα μαγαζιά και να κάνουν τα ψώνια τους. Η κίνηση ήταν πολύ χαμηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη Κυριακή ακόμα και προ της πανδημίας» και συμπλήρωσε: «Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα στα νοικοκυριά, ο κόσμος δεν έχει χρήματα καθώς καλείται να καλύψει πρώτες ανάγκες όπως το ρεύμα που η αύξηση του έχει δημιουργήσει προβλήματα».

Οι κλάδοι που είχαν μια σχετική κίνηση, την Κυριακή, ήταν η ένδυση, η υπόδηση αλλά και τα παιχνιδάδικα μιας και αυτό επιβάλλει η εποχή, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως, μας είπε, ο κ. Ζαφειρόπουλος, επίσης, υπάρχει μια τάση, ο κόσμος να στρέφεται προς τα e-shop , βέβαια επεσήμανε ότι πλήθος εμπόρων  της Πάτρας, προσαρμόζονται σε αυτή τη νέα κατάσταση, φτιάχνοντας τα δικά τους ηλεκτρονικά καταστήματα για να μπορέσουν να προωθήσουν στην αγορά τα εμπορεύματά  τους». 

ΤΟ Ε-ΜALL TOY ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, όπως είναι ήδη γνωστό κινείται προς την κατασκευή ηλεκτρονικής πλατφόρμας (e-mall) και ήδη έχει καταθέσει την πρότασή του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΣΠΑ.

Το εγχείρημα αυτό, όπως ανέφερε στο thebest.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος, βρίσκεται σε αναμονή καθώς περιμένουν την απάντηση της Περιφέρειας, αν και η πρώτη εικόνα που έχουν είναι θετική για την υλοποίησή του.

Η πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί δεν θα είναι ενημερωτική σελίδα, αλλά θα μπορεί ο καταναλωτής να μπαίνει σε αυτή και να αγοράζει. Θα περιλαμβάνει ξεχωριστές κατηγορίες για κάθε μορφή εμπορίου, ενώ εκεί μέσα θα συμπεριλαμβάνονται και οι τιμές του κάθε είδους. Να σημειωθεί, ότι από την αρχή της ανακοίνωσης της ιδέας, πολλά εμπορικά καταστήματα έχουν δείξει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην νέα πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις