Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εμφύλιος γενεών και Δούρειος Ίππος

Εμφύλιος γενεών και Δούρειος Ίππος

Του Χρήστου Βουλδή

Οι οργανώσεις στο ΠΑΣΟΚ λειτουργούσαν κάποτε για να μην σπρώχνονται οι άνθρωποι. Πολίτες προσέρχονταν μόνοι τους, τους πήγαινε ο αέρας της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελπίδας.

Σήμερα οι οργανώσεις και οι μηχανισμοί μπορούν να εξασφαλίσουν ένα συμπαγές αλλά μικρό πολιτικά μέγεθος που δεν μπορεί να εμπνεύσει, να γεννήσει ιδέες, να δώσει όραμα στους πολίτες.

Θα εκφραστώ στα ίσα προς επίγνωση και κατανόηση. Είναι θεμιτό και σεβαστό για αυτό θα το θέσω όχι ως κατηγορία, αλλά ως γεγονός. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δουλέψει πολύ με τις οργανώσεις και επίσης αντλεί τη δύναμη του από τη στήριξη δυο πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ, του Κώστα Σημίτη και του Βαγγέλη Βενιζέλου. Βάζει προμετωπίδα την ΠΑΣΠ, ανοίγει εμφύλιο γενεών, κρύβονται σπίτια τους οι πρώην πρόεδροι και έτοιμη η συνταγή επιτυχίας.

Ο νέος φέρελπις απέναντι στον ηλικιωμένο "αποτυχημένο" πρώην πρωθυπουργό. Σπεύσατε όλοι προς στήριξη και έπειτα θα εμφανιστούν τα φαντάσματα. "Την αλήθεια, την αλήθεια!!!" που φώναζε ο Σωκράτης στο 'Μάθε παιδί μου γράμματα', πείτε την αλήθεια. Δεν φοβόμαστε το αποτέλεσμα της κάλπης, αυτό που απαιτούμε είναι η αλήθεια, η οποία επαναλαμβάνω θα είναι σεβαστή, αλλά γνωστή.

Δεν είναι εκκωφαντική η σιωπή του Βαγγέλη Βενιζέλου; μόνο εγώ την ακούω; δεν περνούσε δευτερόλεπτο δίχως να πεταχτεί στο Ζάππειο και τώρα δεν εμφανίζεται πουθενά. Να αντιπαρατεθεί ο Παπανδρέου με συζήτηση δυνατή βροντερή πολιτική, αλλά όχι να χάσει με Δούρειο Ίππο. Δεν κατηγορώ κανέναν, απλά αποκαλύπτω. Καμία διάθεση από τη μεριά μου αντιπαράθεσης επί της μεθόδου . Επαναλαμβάνω είναι θεμιτό και σεβαστό. Ας είναι και γνωστό.

Στη διάσκεψη στελεχών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών τον Μάρτιο του 2019 στην Αθήνα, είχα προειδοποιήσει από το βήμα πως θα χάσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τη Νέα Δημοκρατία. Η παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου δεν μπορούσε να νικήσει την παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα, αλλά μπορούσε να την εμβολίσει και να κάνει έτσι δώρο την Περιφέρεια στον Νεκτάριο Φαρμάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι και έγινε τον Ιούνιο και αρκετοί χάρηκαν.

Αντίστοιχα τώρα προειδοποιώ πως με Δούρειο Ίππο μπορεί να χάσει ο Παπανδρέου και ο Σοσιαλισμός. Η Παράταξη θα καταλήξει να κάνει δώρο στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πράσινος διεθνής σοσιαλιστής ηγέτης, ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να ενισχύσει τον Σοσιαλισμό στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Με τη δύναμη του ισχυρού Σοσιαλισμού θα νικηθεί ο νεοφιλελευθερισμός και η ΝΔ. Αυτό είναι το δρομολόγιο της επιτυχίας και της φυγής στο μέλλον.

Νίκη του Γιώργου Παπανδρέου θα φέρει τριγμούς στη ΝΔ, θα καταστεί σαφές πως ο Καραμανλής και η δεξιά έφεραν τα μνημόνια και δεν θα αιωρείται καμία υποψία σε κανένα Έλληνα.

Τα δρώμενα στην παγκόσμια σκακιέρα απαιτούν εμπειρία, γνώση και αποτελεσματικότητα. Στην Ελλάδα απαιτείται αποκάλυψη, σπάσιμο στεγανών και κατεστημένων, μιντιακών και άλλων κέντρων κατοχής και νομής εξουσίας. Ο Παπανδρέου με δυνατή φωνή στη Βουλή και στην Ευρώπη, την αδιαπραγμάτευτη ισχυρή βούληση του και τη στήριξη όλων μας μπορεί να δώσει σάρκα και οστά σε μια σοσιαλιστική κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.

Πάμε μπροστά με διαφάνεια, αγώνα, αρχές και αξίες. Σεβόμαστε κάθε εσωκομματικό συναγωνιστή, στέλεχος, πρώην πρόεδρο. Θεωρούμε ότι Παπανδρέου και Σοσιαλισμός στην Ελλάδα και τον κόσμο πάνε μαζί με όραμα για ένα μέλλον πράσινο και ελπιδοφόρο. Κυριακή στηρίζουμε Γιώργο Παπανδρέου, πάμε μπροστά !

Χρήστος Βουλδής

 

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ

Μέλος Γραμματείας Τομέα Εργασίας Κινήματος Αλλαγής

Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας 2019

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις