Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαδοχικές ισχυρές κακοκαιρίες: Η πρόγνωση του καιρού στην Δυτική Ελλάδα από τον Νικόλαο Σερέτη

Διαδοχικές ισχυρές κακοκαιρίες: Η πρόγνω...

Η τάση για την ερχόμενη εβδομάδα

Το μοτίβο της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το οποίο έχει ξεκινήσει από τις 20-22/11 και το οποίο ευνοεί τις αλλεπάλληλες κυκλογενέσεις (δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών) στην περιοχή της κεντρο-ανατολικής Μεσογείου, θα συνεχιστεί μέχρι και αυτό το σαββατοκύριακο. Έτσι, λοιπόν, μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της βόρειας Ιταλίας θα επισκεφθεί την χώρα μας κινούμενη προς τα ΝΑ και θα προκαλέσει με το ψυχρό της μέτωπο έντονα καιρικά φαινόμενα σχεδόν στο σύνολο αυτής.

Κατόπιν ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα έχει ήδη δημιουργηθεί στην Τυρρηνική Θάλασσα θα βαθύνει, κινούμενο προς το Ιόνιο Πέλαγος, προκαλώντας εκ νέου σημαντική κακοκαιρία το διήμερο Σαββάτου & Κυριακής. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται κατά την διάρκεια της Δευτέρας με την απομάκρυνσή του από τον Ελλαδικό χώρο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παρασκευή 10/12: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα ΒΔ. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέλθει ως προς τις μέγιστες τιμές της στους 12-14°C κατά Μ.Ο. στα πεδινά-παράκτια τμήματα. Ισχυροί ΝΔ άνεμοι στο Ιόνιο στα 6-7 και πιθανόν τοπικά στα 8bf.

Σάββατο 11/12: Έντονη κακοκαιρία καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Ισχυρές χιονοπτώσεις εκ νέου στην δυτική Πίνδο, με τα χιονοδρομικά κέντρα να προσθέτουν αρκετά εκατοστά φρέσκου χιονιού. Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση. Θυελλώδεις Ν-ΝΔ άνεμοι στο Ιόνιο με την έντασή τους στα 7-8 και πιθανόν στα βόρεια τμήματά του στα 9bf.

Κυριακή 12/12: Άστατος καιρός με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα αλλά και διαστήματα βελτίωσης του καιρού. Κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις σε όλη την ορεινή ζώνη της δυτικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και οι άνεμοι στο Ιόνιο από Δ-ΒΔ διευθύνσεις 5-6bf.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Παρασκευή 10/12: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά την διάρκεια των μεταμεσονύκτιων και πρώτων πρωϊνών ωρών. Άστατος καιρός έως και τις μεσημβρινές - πρώτες απογευματινές ώρες. Πρόσκαιρη παύση των φαινομένων από το απόγευμα έως και το βράδυ. Ισχυρές χιονόπτωσεις στην ορεινή Αχαΐα άνω των 1400-1500 μέτρων. Θερμοκρασία από 9-13°C με τους ανέμους από ΝΔ διευθύνσεις 5-6 και πρόσκαιρα στο Ρίο 7bf.

Σάββατο 11/12: Ισχυρά κατά τόπους και κατά περιόδους φαινόμενα καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στο χρονικό διάστημα μεταξύ πρωϊνών και απογευματινών ωρών. Χιονοπτώσεις στα ορεινά άνω των 1200-1400 μέτρων κατά Μ.Ο. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση και οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί Ν-ΝΔ 6-7 και τοπικά στον Πατραϊκό κόλπο έως 8bf.

Κυριακή 12/12: Άστατες καιρικές συνθήκες με κατά τόπους ισχυρές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές σε υψόμετρα ανάλογα με αυτά του Σαββάτου. Ο υδράργυρος δίχως αξιοσημείωτη μεταβολή με τους ανέμους να πνέουν Δ-ΒΔ 4-5bf.


Τάση Ερχόμενης Εβδομάδας: Οι "ζυμώσεις" της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας άνωθεν της Ευρώπης, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δείχνουν πως η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κυλήσει με βελτιωμένες καιρικές συνθήκες στην δυτική επικράτεια, από άποψη βροχοπτώσεων. Εξαίρεση θα αποτελέσει το 1ο μισό της Δευτέρας όπου υπάρχει πιθανότητα για κάποιες μπόρες κατά τόπους. Αυτό καθώς, πιθανότατα θα ευνοηθεί η επικράτηση βορείου ρεύματος στην περιοχή μας περιορίζοντας, πέραν των φαινομένων και τις μέγιστες θερμοκρασίες στα επίπεδα των 10-12 στις πεδινές - παράκτιες περιοχές της δυτικής χώρας.

ΥΓ: Ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, με περιορισμό των μετακινήσεών μας, καθώς το έδαφος είναι πλέον κορεσμένο από τις προηγηθείσες βροχοπτώσεις με τον μεγαλύτερο όγκο του νερού να οδηγείται προς απορροή!

www.meteoclub.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις