Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΙΝΑΛ - Οι μονομάχοι του β΄γύρου- Πρώτος ο Ανδρουλάκης με ευρύ προβάδισμα- Ο Παπανδρέου στη δεύτερη θέση- "Το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει"

ΚΙΝΑΛ - Οι μονομάχοι του β΄γύρου- Πρώτος...

Ολοκληρώνεται η καταμέτρηση των τμημάτων

Με τον αέρα ενός ισχυρού πλεονεκτήματος που του δίνει το ποσοστό άνω του 37% που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, οδεύει στις κάλπες της δεύτερης Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η  συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ ανά τη χώρα έφτασε το 270.000 γεγονός που επιβεβαίωσε την άνοδο του κόμματος όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Με καταμετρημένο το 90.5% των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε ποσοστό 37,03% (89.159 ψήφοι) και θα κονταροχτυπηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου την άλλη Κυριακή 5/12, ο οποίος συγκέντρωσε 27,79% (66.920 ψήφους).

Στην τρίτη θέση ήρθε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,96% (62.507 ψήφους). Στην τέταρτη θέση ο Παύλος Χρηστίδης με 3,26%, έπειτα ο Χάρης Καστανίδης μερ 2,98% και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,97%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διπλασίασε τα ποσοστά του από το 2017 καθώς τότε στον α' γύρο είχε συγκεντρώσει 51.736 ψήφους (ποσοστό 24,73%) και στον β' γύρο 66.483 ψήφους (43,25%).

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή τη μαζική διαδικασία» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας τις δηλώσεις του, με τη νίκη του στον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας του ΚΙΝΑΛ, να είναι πια ξεκάθαρη μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Αφού ευχαρίστησε τους συνυποψήφιούς του, τόνισε ότι έδωσαν όλοι «έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με αξιοπρέπεια, με ενότητα που είναι η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρους μας, Φώφης Γεννηματά. Από την αρχή είπα ότι η δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης… Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, για ενότητα και πολιτική αυτονομία. Η δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέψει. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

 

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου

 "Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν αποφασίζουν για την τύχη και το μέλλον της παράταξης. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και σας καλώ στη μάχη της ερχόμενης Κυριακής", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας και να ζητήσω συγγνώμη για τις ώρες που ταλαιπωρήθηκαν στις κάλπες», τόνισε, αναφέροντας το εξής στη συνέχεια: «Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα, η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον, το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις