Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο thebest.gr: Οι συνθήκες είναι ώριμες για το μεγάλο come back- "Πράσινο κάστρο η Αχαϊα"

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο thebest.gr: Οι συ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

"Θα επιχειρήσω να φέρω κοντά στο σύγχρονο κόμμα, που θα χτίσουμε χιλιάδες ανθρώπους που απομακρύνθηκαν αλλά ακόμη όλους τους νέους ανθρώπους που διψάνε για συμμετοχή"

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την αυξημένη επιρροή μας. Δήλωσα εξαρχής για το στόχο του υπερδιπλασιασμού των ψηφοφόρων. Μου έλεγαν δεν γίνεται. Και σήμερα αποτελεί θέση όλων των υποψηφίων. Οι συνθήκες είναι ώριμες για το μεγάλο come back. Και ορόσημο πρέπει να είναι το 2023» λέει στο thebest.gr ο εκ των υποψηφίων για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος λίγες ώρες πριν στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες.

Ο Αχαιός Ανδρέας Λοβέρδος, επιμένει ότι είναι τώρα η ώρα για το μεγάλο come back του ΠΑΣΟΚ και εκτιμά ότι η Αχαΐα θα επανακτήσει το ρόλο της ως «κάστρο» του. Δηλώνει ότι έχει  βιογραφικό ενότητας, κάτι το οποίο έχει αποδείξει. "Είμαι στρατηγός και στρατιώτης ταυτόχρονα" λέει και επισημαίνει ότι «τα «όχι» στις συνεργασίες δεν αντιπροσωπεύουν δογματικές αρνήσεις, αλλά εκφράζουν τη βούληση το κόμμα να αναπτυχθεί και πάλι αυτόνομα, ως κίνημα εξουσίας».

Οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να τον ευνοούν. Ο ίδιος πάντως επιμένει ότι το κλειδί είναι η μαζική συμμετοχή.

-Συνέντευξη στη Γιώτα Κοντογεωργοπούλου-

Mιλήσατε ξεκάθαρα εξ αρχής για ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ. Πόσο σημαντικά είναι για σας τα σύμβολα και πώς εννοείτε γενικότερα αυτή την ολική επαναφορά;

 Μίλησα εξαρχής για ΠΑΣΟΚ, και χαίρομαι που τώρα μιλάνε όλοι σχεδόν οι συνυποψήφιοί μου. Έθεσα στόχο τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών, και αυτή τη στιγμή θεωρείται απολύτως ρεαλιστικό σενάριο. Μιλάω για το ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας και του 21ου αιώνα και απευθύνομαι σε 11 εκατομμύρια Έλληνες, στο εθνικό ακροατήριο. Ζητώ τη μαζική συμμετοχή των πολιτών για να τσακίσουμε τους κομματικούς μηχανισμούς και στη συνέχεια τη γραφειοκρατία, που καταδυναστεύουν το πολιτικό σκηνικό και ταπεινώνουν τους πολίτες. Μιλάω για την αλλαγή ως αλήθεια και όχι ως σύνθημα ευκαιρίας.

 -Αν αύριο εκλεγείτε από που θα ξεκινήσετε τη διαδικασία επανεκκίνησης; Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η μεγαλύτερη νοσηρότητα που πρέπει άμεσα να ιαθεί και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση;

 Δεσμεύομαι απο την επόμενη μέρα να παλέψουμε για την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων. Να εξαλείψουμε την νοσηρότητα της γραφειοκρατίας, των αγκυλώσεων, των αντιφάσεων που στοιχειώνουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Εργαζόμενοι, επιστήμονες, αγρότες , νέοι να βρεθούν ξανά στο προσκήνιο της ζωής και της δημιουργίας. 

 -Τι είναι αυτό που σας ξεχωρίζει έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων; Πώς θα συστήνατε τον εαυτό σας π.χ.  σε ένα νέο άνθρωπο που θα έρθει να ψηφίσει την Κυριακή; 

Είναι η κοινή προσπάθεια με τους πολίτες και τους νέους ανθρώπους, να εκφραστεί ένα συντεταγμένο πρόγραμμα θέσεων, το σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, το άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο, η ενσωμάτωση των ορθολογικών πυρήνων της ανανεωτικής αριστεράς, και βεβαίως η προσέλκυση του μοντέρνου κινήματος της κλιματικής κρίσης, που αναδεικνύεται πλέον σε όλη την Ευρώπη ως η νέα πολιτική οικολογία. Μέσα στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό να αναδειχθεί ο πράσινος - σοσιαλδημοκρατικός πόλος που θα αναχαιτίσει τον λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ και θα ασκήσει αρχικά δυναμική, μεταρρυθμιστική, κριτική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που σήμερα εκλείπει. Θα επιχειρήσω να φέρω κοντά στο σύγχρονο κόμμα, που θα χτίσουμε χιλιάδες ανθρώπους που απομακρύνθηκαν αλλά ακόμη όλους τους νέους ανθρώπους που διψάνε για συμμετοχή, χωρίς αυτό να εκπληρώνεται ιδανικά υπό τις παρούσες συνθήκες ούτε στο δικό μας χώρο, ούτε στα υπόλοιπα κόμματα. Ο κόσμος δυσπιστεί και έχει δίκιο. 

-Σας ανησυχεί το θέμα της ενότητας την επόμενη ημέρα;  Θα βρεθείτε όλοι οι υποψήφιοι στο ίδιο μέτωπο ανεξαρτήτως ποσοστών και σειράς κατάταξης;

 Αν οι πολίτες με τιμήσουν, η οργανωτική ανασυγκρότηση του ανοιχτού κόμματος θα αντανακλά την ενότητα. Έχω βιογραφικό ενότητας, και το έχω αποδείξει. Είμαι στρατηγός και στρατιώτης ταυτόχρονα.

-Ποια είναι εκτίμησή σας; Μέχρι πότε θα πρέπει το Κίνημα να λειτουργεί σαν μια συνομοσπονδία κομμάτων εντός αυτού;

Το σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό στίγμα του Πασοκ και της δημοκρατικής παράταξης, εκτείνεται από την ανανεωτική και ρεαλιστική αριστερά και την πολιτική οικολογία, μέχρι το κέντρο και τους φιλελεύθερους πολίτες. Τα μεγάλα κόμματα οφείλουν να είναι πολυτασικά. Η έκφραση της πολυτασικότητας μέσα στα όργανα αποτελεί για μένα εχέγγυο της δημοκρατικής λειτουργίας. Για αυτό εξάλλου δήλωσα πως θα απευθύνω πρόσκληση και θα κάνω το μέγιστο δυνατό για να αποκαταστήσω πολιτικά πρόσωπα που αδικήθηκαν από την παράταξη. Η δήλωση όμως που θα κάνω από το πρώτο βράδυ, εάν οι πολίτες με προτιμήσουν, θα είναι ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το έχω διακηρύξει.

-Θέσατε ως πολιτικό σας στοίχημα τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματός σας. Δεν σας αγχώνει αυτό; Είναι κάτι που το βλέπετε εφικτό; Ερωτώ και με δεδομένη την δημοκοπική άνοδο που καταγράφεται σε πρόσφατες μετρήσεις. Είστε αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιτύχει το μεγάλο come back και είναι τώρα η στιγμή για να συμβεί αυτό; 

Είμαι πολύ αισιόδοξος για την αυξημένη επιρροή μας. Δήλωσα εξαρχής για το στόχο του υπερδιπλασιασμού των ψηφοφόρων. Μου έλεγαν δεν γίνεται. Και σήμερα αποτελεί θέση όλων των υποψηφίων. Οι συνθήκες είναι ώριμες για το μεγάλο come back. Και ορόσημο πρέπει να είναι το 2023.

-Πώς σχολιάζετε τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ αλλά και τον τρόπο που σχολιάστηκαν;

Παρακολουθώ και σέβομαι τις δημοσκοπήσεις. Ξέρω ότι το κλειδί είναι η μαζική συμμετοχή. Αν την πετύχουμε την εκλογή θα την κάνει η κοινωνία και οχι οι μηχανισμοί και παράλληλα θα έχει μπει η βάση για την νέα πορεία του κόμματός μας, του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης.

-Πόσο θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών ο αριθμός των προσερχόμενων  στην κάλπη;

 Είναι απόλυτη η συνάρτηση συσχέτισης. Μαζική συμμετοχή στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου είναι προμήνυμα του δυναμισμού και των ποσοστών που θα προκύψουν αμέσως μετά στις εθνικές εκλογές.

-Ο λόγος περί των πιθανών συνεργασιών του ΚΙΝΑΛ την επόμενη μέρα είναι αναπόφευκτος. Τα σενάρια είναι πολλά. Ποια είναι η εκτίμησή σας; Έχει τα περιθώρια ο χώρος να διακινδυνέψει συνεργασίες;

Τα «όχι» στις συνεργασίες δεν αντιπροσωπεύουν δογματικές αρνήσεις, εκφράζουν τη βούληση το κόμμα μας να αναπτυχθεί και παλι αυτόνομα, ως κίνημα εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουμε την πρσχηματική προοδευτική συμμαχία που περιφέρει στην πολιτική πιάτσα και απέναντι στη ΝΔ οφείλουμε να ασκήσουμε μία επίμονη αντιπολιτευτική κριτική απέναντι στις μεταρρυθμιστικές καθυστερήσεις της.

 

 

 -Τελευταία αλλά όχι έσχατη η ερώτηση για την Αχαΐα. Είστε αισιόδοξος για τις εκλογικές επιδόσεις σας στην πατρίδα σας; Ποια είναι η προοπτική που θέλετε για την Αχαΐα; Αν εκλεγείτε, πόσο βάρος θα ρίξετε στην περιοχή ως πρόεδρος του κόμματος;

Η Αχαΐα είναι το πράσινο κάστρο. Είμαστε νομός-θεματοφύλακας της παράταξης. Η Αχαΐα είναι η μεγάλη πύλη προς τη Δύση, ανέκαθεν αυτός ήταν ο ρόλος της και εκεί θα πρέπει να δοθεί με την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών. Αν οι συμπολίτες μου με προτιμήσουν τότε το ολοκληρωμένο σχέδιο εξουσίας που προτείνω περιλαμβάνει συγκεκριμένο και αναβαθμισμένο ρόλο για την Αχαΐα που θα γίνει το κλειδί της εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις