Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Γιώργος Παπανδρέου: Debate…με την νεολαία!

Γιώργος Παπανδρέου: Debate…με την νεολαία!

Γράφει ο Διονύσης Γ. Γράψας

Γιώργος Παπανδρέου: Debate…με την νεολαία!

 

 

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα. Μεγάλη μέρα για την Πάτρα αλλά και για την χριστιανοσύνη η μνήμη του Πρωτόκλητου. Η Πάτρα όμως βιώνει δύσκολες στιγμές με τις πλημμύρες να έχουν κάνει απειλητικές την εμφάνισή τους στο παραλιακό μέτωπο. Ο Γιώργος Παπανδρέου, όντας βουλευτής της πατρικής του γης, θα επισκεφθεί  αμέσως τις πληγείσες περιοχές, παρότι το ραντεβού με την νεολαία σε κεντρικό μαγαζί της Πάτρας, ήταν σε εκκρεμότητα.

 

Στα πηγαδάκια, κύριο ζήτημα συζήτησης ήταν το debate των 5 υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ. Ακόμα και οι πιο σφοδροί επικριτές της απόφασης του Παπανδρέου περί μη παρουσίας του εκεί, είχαν ήδη αναθεωρήσει την άποψή τους. Το έβρισκαν  άνευρο, ανιαρό και εντελώς συνθηματολογικό. Αισθανόμενοι πως δεν έγιναν και πολύ σοφότεροι. Και διαπιστώνοντας εμφατικά πως το θέμα δεν ήταν ποιος παρέστη, αλλά ποιος έλειπε!

 

Ξαφνικά και με ελαφρά «πασοκική» καθυστέρηση, ο Παπανδρέου κάνει την εμφάνισή του , ευθυτενής, αθλητικός και καλοντυμένος με ελάχιστα σημάδια να υπενθυμίζουν πάνω του πως μόλις πριν λίγο είχε  επισκεφθεί περιοχή που είχε χτυπηθεί  βιβλικά από την μανία της φύσης. Αστειευόμενος με τους συνεργάτες του, αισθανόταν καλά που είχε πει ακόμα ένα δικό του «όχι». Το οποίο καθώς φάνηκε στο εσωκομματικό ακροατήριο του είχε δώσει «πόντους».

 

Μπαίνοντας στον χώρο που τον περίμεναν οι νεολαίοι-και μερικοί όχι και τόσο- καταχειροκροτήθηκε, ενώ ανταποκρίθηκε με ένα σεμνό αλλά διακριτό «Παπανδρεϊκό» νεύμα στην θερμή υποδοχή. Και μετά από μια σύντομη δική του τοποθέτηση, δεν άργησαν να έρθουν και οι παρατηρήσεις. Μάλιστα η ατζέντα διευρύνθηκε από τα ζητήματα της Παιδείας, μέχρι τις start up επιχειρήσεις και τον Joe Biden(!) αναφορικά με την προοδευτική ατζέντα που αυτός προωθεί στις ΗΠΑ. Η κουβέντα πηγαινοερχόταν συνεχώς από το εξωτερικό στο εσωτερικό-ανάλογα βέβαια και την διάθεση του συνομιλητή- με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα τις απαντήσεις ΓΑΠ περί κοινής διαχείρισης των δεδομένων των κοινωνικών δικτύων μέχρι την εκμετάλλευση  των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Μέσα σε όλα αυτά εύκολα κανείς μπορούσε να παρατηρήσει τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, να αγωνιούν για την τήρηση ενός αυστηρού αλλά και απαιτητικού προγράμματος μιας περιοδείας που θα εξαντλούσε  και 30άρηδες! Ο ίδιος όμως δεν έδειξε να πτοείται. Απόλαυσε τον καφέ του με τους νεολαίους ανταλλάσσοντας και τις καθιερωμένες πια selfie με τους συνομιλητές του δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στην συνάντηση. Ετοιμαζόμενος για την επόμενη εξόρμηση στην Ελευσίνα.

 

Κατά την αποχώρησή του, όλοι ευχήθηκαν τέτοιες συναντήσεις να γίνουν μόνιμες. Με τον Παπανδρέου να βρίσκεται φυσικά σε άλλο αξίωμα!

 

 

Ο Διονύσης Γ. Γράψας είναι ιστορικός και εργάζεται στην ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις