Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις 3 και 4/12 το ετήσιο συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας "Ελληνική Ογκολογική Εκπαίδευση & Πράξη"

Στις 3 και 4/12 το ετήσιο συνέδριο της Ε...

Με θέμα: «Από τη Χημειοθεραπεία στη Μοριακή Στόχευση - Μια συναρπαστική περιπέτεια σε εξέλιξη»

Το ετήσιο συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας «Ελληνική Ογκολογική Εκπαίδευση & Πράξη (ΕΛ.Ο.Ε.Π.)» με θέμα: «Από τη Χημειοθεραπεία στη Μοριακή Στόχευση - Μια συναρπαστική περιπέτεια σε εξέλιξη» πρόκειται να λάβει χώρα στην Αθήνα στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με:

- το Α’ Παθολογικό-Ογκολογικό Τμήμα, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»,

- το Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής και Βιοϊατρικής Έρευνας (ΙΜΒΕ),

- το Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»,

- την Ιατρική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης.

 Σχεδόν τρεις δεκαετίες από την εισαγωγή της μοριακής στόχευσης στη θεραπευτική των κακοήθων νεοπλασμάτων και το τοπίο γίνεται ολοένα πιο σύνθετο.

Η  επανάσταση  της  Μοριακής  Στόχευσης  αμφισβήτησε  την  πρωτοκαθεδρία  της κυτταροτοξικής χημειοθεραπείας αν και η τελευταία παραμένει καίριος συνεκτικός κρίκος της Τέχνης του Πολέμου κατά του καρκίνου.

Την τελευταία δεκαετία, η έκρηξη της Ανοσο-Ογκολογίας  απαρτιώνει  το  αντινεοπλασματικό  οπλοστάσιο,    μετακινώντας  το στόχαστρο  της  Βιολογίας  από  το  καρκινικό  κύτταρο  στο  μικροπεριβάλλον  του, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Γεφυρώνοντας τα κενά που αναπόφευκτα αφήνει η επι μέρους και συνήθως ασυντόνιστη στόχευση μορίων και οδών προσδοκούμε να εκπορθήσουμε το αλαζονικό Τείχος της απειροστικής  Ετερογένειας  των  κακοήθων  Νεοπλασμάτων,  αυτή  την  επιτομή  της πολυπλοκότητας στη φύση. Κι εδώ οι προσδοκίες αυξάνονται καθώς τα πιο τρελά όνειρα της επιστημονικής κοινότητας φαίνεται «να λαβαίνουν εκδίκηση».   

Η ένατη συνεχής συνάντηση κάτω από τον τίτλο «από τη Χημειοθεραπεία στη Μοριακή Στόχευση» πραγματοποιείται στις 3-4 Δεκεμβρίου 2021  στο ξενοδοχείο Crowne  Plaza Athens στην οδό Μιχαλακοπούλου 50, πάνω στην ακμή του τετάρτου κύματος του Μεγάλου Λοιμού του εικοστού πρώτου αιώνα. Ελπίζουμε να μην αναποδογυρίσει το σκάφος των προσδοκιών μας και να μπορέσουμε να συναντηθούμε ξανά για να συζητήσουμε τα πιο επίκαιρα θέματα της εξελισσόμενης συναρπαστικής περιπέτειας από την «Προϊστορία» της Χημειοθεραπείας στην «Ιστορία» της Μοριακής Στόχευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις