Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για τον υποχρεωτ...

Το μεσημέρι στη Βουλή

Στη Βουλή θα μιλήσει το μεσημέρι της Τετάρτης (01.12.2021) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα κάνει νέα παρέμβαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Στις 13:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω, όπως ανακοινώθηκε.

Η απόφαση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 60 ετών αιφνιδίασε ακόμη και τους υπουργούς, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζητήσει στις σκέψεις του μόνο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Ήθελε τις διαβεβαιώσεις τους ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του μέτρου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η υποχρεωτικότητα και κυρίως το πρόστιμο των 100 ευρώ που προβλέπεται (κάθε μήνα) για όσους δεν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου, τετραπλασίασαν τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στους άνω των 60, μόνο χθες, ημέρα που ανακοινώθηκε το μέτρο, κλείστηκαν περισσότερα από 9.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ τις τελευταίες 10 μέρες ο μέσος όρος ήταν 2.600 ραντεβού την ημέρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις