Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παπαζάχος: Οι σεισμοί σαν κι αυτόν, είναι αυτό που λέμε… ψωμοτύρι

Παπαζάχος: Οι σεισμοί σαν κι αυτόν, είνα...

"Ο Κορινθιακός κόλπος είναι και από τις δύο πλευρές του γεμάτος με συνεχόμενα ρήγματα"

Για τον σεισμό που κούνησε σχεδόν όλη τη Δυτική Ελλάδα, μίλησε ο Καθηγητής Γεωφυσικής και Σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος. 

Μετά τη Θεομηνία ήρθαν τα Ρίχτερ -Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολλούς σεισμούς σαν και αυτόν στην Φωκίδα έχουμε κάθε χρόνο. Σε αυτή την περιοχή του Κορινθιακού, οι σεισμοί σαν κι αυτόν, είναι αυτό που λέμε… ψωμοτύρι. Στις 20 Νοεμβρίου λίγο πιο ανατολικά, στην περιοχή “Άσπρα Σπίτια” είχαμε έναν της τάξης των 3,7 Ρίχτερ. Την 1η του μήνα, το ίδιο σημείο έδωσε και έναν 3,8 Ρίχτερ. Τέτοιοι σεισμοί στο περιβάλλον του Κορινθιακού (περιοχή του Ρίο, της Πάτρας και της Κορίνθου), γύρω στα 4 Ρίχτερ, είναι πάρα, μα πάρα πολύ συνηθισμένοι. Στις 18/11 είχαμε και ένα 4άρι στην περιοχή ανάμεσα Ηγουμενίτσα και Γιάννενα» υπογράμμισε ο καθηγητής.

«Ο Κορινθιακός κόλπος είναι και από τις δύο πλευρές του γεμάτος με συνεχόμενα ρήγματα. Μαζί με το ρήγμα της Κεφαλονιάς είναι οι πιο ρηξιγενείς ζώνες στην Ελλάδα. Μιλάμε για τη ζώνη που ”ξεκόλλησε” την Πελοπόννησο από την Στερεά Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Παπαζάχος, στο newsbeast.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις