Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπόθεση μπούλινγκ σε Γυμνάσιο του Αγρινίου: Το Υπουργείο αναμένει το πόρισμα του σχολείου

Υπόθεση μπούλινγκ σε Γυμνάσιο του Αγρινί...

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις

Προβληματισμό έντονο στο Αγρίνιο προκάλεσε το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού (μπούλινγκ) σε Γυμνάσιο που αποκάλυψε η μητέρα 13χρονου μαθητή, του φερόμενου θύματος της υπόθεσης.

Το βίντεο που διακινήθηκε μέσω των social media μάλιστα έδωσε ευρύτερη διάσταση στο περιστατικό που απασχόλησε σε πανελλήνια κλίμακα.

Η μητέρα υπέβαλλε μήνυση σε βάρος επτά μαθητών και της Διεύθυνσης του σχολείου, του οποίου πλέον οι εξηγήσεις αναμένονται με το Υπουργείο να διαμηνύει πως θα αναζητηθούν ευθύνες.

«Δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση για το συμβάν, σήμερα το μαθαίνουμε. Θα ερευνήσω το περιστατικό διεξοδικά και θα αποδοθούν ευθύνες. Έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα τώρα τελευταία, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Τίποτα να μην μένει κρυφό. Είναι υπευθυνότητα και αρμοδιότητα του σχολείου να διαχειριστεί το πρόβλημα», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κοπτσής.

Αποτελεί πλέον στοιχειώδη υποχρέωση της διεύθυνσης της συγκεκριμένης Σχολικής Μονάδας να δώσει τις εξηγήσεις της και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και σήμερα αναμένεται να μεταβιβαστεί σχετικό πόρισμα-έκθεση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και από εκεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο Αγρίνιο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από εκπαιδευτικές πηγές, η διεύθυνση του Γυμνασίου φέρεται από την πρώτη στιγμή να είχε γνώση του περιστατικού που εκτυλίχθηκε με το πέρας των μαθημάτων της 11ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καθηγητής αντελήφθη τι συνέβη και επενέβη, η διεύθυνση ενημερώθηκε και η διερεύνηση της υπόθεσης από το σχολείο υποτίθεται πως «τρέχει» από την ίδια ημέρα.

Άλλες πληροφορίες παράλληλα αναφέρουν πως το προηγούμενο διάστημα στο συγκεκριμένο σχολείο σημειώθηκαν περιστατικά που προβλημάτισαν τους εκπαιδευτικούς και για το λόγο αυτό υπήρξαν πρωτοβουλίες και δράσεις από το ΚΕΔΑΣΥ, ψυχολόγοι και ειδικοί μετέβησαν για να συζητήσουν με γονείς και μαθητές αν και ορισμένοι δεν έδωσαν καν το «παρών». Και ακολούθως του περιστατικού φέρεται να υπήρξε παρέμβαση συμβουλευτικού χαρακτήρα από το ΚΕΔΑΣΥ.

Αυτά μένει να αποδειχθούν στην πορεία όπως με ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα του σχολείου.

Όπως και να έχει η παθογένεια του σχολικού εκφοβισμού λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και τραγικές περιπτώσεις του παρελθόντος δεν λειτούργησαν διδακτικά.

Πολιτεία, εκπαιδευτικοί φορείς, καθηγητές, μαθητές και οικογένεια οφείλουν να συστρατευθούν και να αναλάβουν δράση αφήνοντας κατά μέρος τις θεωρίες. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει η ανάδειξη του περιστατικού της 11η Νοεμβρίου…

agriniopress.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις