Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη

Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τους πάσ...

Ζητά από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη την ένταξη αυτών των ασθενών στις ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με την οποία ζητάει την ένταξη των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη στις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή κ. Τσιγκρή,

“Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί χρόνια και επικίνδυνη πάθηση, η οποία προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στην υγεία των ασθενών.

Ωστόσο, η ένταξη των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη στις ομάδες αυξημένου κινδύνου είναι πολύ δύσκολη, αφού ο χαρακτηρισμός «αρρύθμιστος σακχαρώδης διαβήτης» είναι ασαφής, ενώ παράλληλα απαιτείται ο ασθενής να έχει συμπληρώσει το 65ο έτος (ΦΕΚ 4011 Β΄/18.9.2020).

Το γεγονός αυτό, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη “τύπου 1” και “τύπου 2”, αφού η ενδεχόμενη παράλληλη νόσησή τους από κορωνοϊό, είναι πολύ πιθανό να τους οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα, η πανδημία προκαλεί την εμφάνιση κετονών στον οργανισμό (κετοξέωση), με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των ημερών νοσηλείας και του ποσοστού θνησιμότητας των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η άμεση ένταξη των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη, στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (που θα γίνεται κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού), προκειμένου να τους παρέρχεται η δυνατότητα εναλλακτικών μορφών εργασίας και χορήγησης ειδικής άδειας στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την ένταξη των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη στις ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου και β) πότε αναμένεται η ένταξη τους.

*Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις