Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγωνία για την εορταστική περίοδο στα Καλάβρυτα- Ο φόβος για μέτρα και lockdown «πάγωσε» τις προκρατήσεις

 Αγωνία για την εορταστική περίοδο στα Κ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το καλό και το κακό σενάριο

Τεράστια είναι η αγωνία των ξενοδόχων στα Καλάβρυτα εν όψει των γιορτών. Όπως είναι γνωστό η περιοχή συγκαταλέγεται στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς ενώ ακόμα και τις ημέρες της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, χιλιάδες εκδρομείς «ψήφισαν» Καλάβρυτα.

Και ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται κρατήσεις για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά, η σκιά της πανδημίας και ο φόβος για  αυστηρά μέτρα, ακόμα και για lockdown κάνει τους ενδιαφερόμενους ιδιαίτερα επιφυλακτικούς. Να σημειώσουμε ότι και τα ξενοδοχεία πλήττονται οικονομικά από τις αυξήσεις στην ενέργεια, όπως και πολλές επιχειρήσεις. «Υπάρχει δυσκολία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των ορεινών προορισμών καθώς έχει επιβαρυνθεί το λειτουργικό τους κόστος λόγω της μεγάλης αύξησης που υπάρχει στα καύσιμα αλλά και στο ρεύμα. Είναι ένα μελανό σημείο που δημιουργεί προβλήματα. Προσπαθούμε να μην μετακυλήσουμε αυτό το κόστος στους επισκέπτες αυξάνοντας τις τιμές» λέει στο thebest,gr ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς ,  Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων.

Ίσως ο κόσμος έχει φοβηθεί βλέποντας το τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σκέφτεται ότι ίσως υπάρξουν και στην Ελλάδα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ακόμα και lockdown
  • Με το βλέμμα στραμμένο στις γιορτές

Όπως εξηγεί ο κ. Δαφαλιάς, «αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον και έχει ξεκινήσει να υπάρχει και μια ροή κρατήσεων που γίνονται με πιο εντατικό ρυθμό σε σχέση με 20 μέρες πριν. Τότε υπήρχε ένα ενδιαφέρον αλλά ήταν διερευνητικό. Τώρα σιγά σιγά ο κόσμος αρχίζει και κλείνει δωμάτια. Εδώ και δύο μέρες βέβαια είναι σαν να έχει κοπεί κάπως αυτή η ροή.

Ίσως ο κόσμος έχει φοβηθεί βλέποντας το τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σκέφτεται ότι ίσως υπάρξουν και στην Ελλάδα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ακόμα και lockdown. Μάλλον φαίνεται λοιπόν να υπάρχει μία κάμψη στη ροή των κρατήσεων. Η πληρότητα αυτή τη στιγμή είναι λίγο πάνω από το 60%. Δεν έχουμε προκρατήσεις αυτή τη στιγμή που μας κάνουν να βλέπουμε ότι θα αγγίξουμε το 90%.

Ωστόσο σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι αν δεν υπάρξουν κάποια μέτρα που θα εμποδίζουν το κόσμο να ταξιδέψει, αρκετός κόσμος θα επισκεφθεί τα Καλάβρυτα τις φετινές γιορτές. Υπάρχει ενδιαφέρον και για τα Χριστούγεννα και για την Πρωτοχρονιά ενώ η αίσθηση μας είναι ότι αν πάνε όλα, ίσως φτάσουμε την πληρότητα του 2019 που όντως ξεπέρασε το 90%».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις