Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Όταν η πόλη αδυνατεί να φτιάξει το μνήμα του επί σειρά ετών Δημάρχου της, Θεόδωρου Άννινου- Τι λέει η σύζυγός του στο thebest

 Πάτρα: Όταν η πόλη αδυνατεί  να φτιάξει...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Για 11 χρόνια υπάρχει προθυμία από τις δημοτικές αρχές, μόνο στα λόγια

Αντιμέτωπη με την απίστευτη κωλυσιεργία τριών δημοτικών αρχών βρίσκεται εδώ και 11 χρόνια η Ηλέκτρα Παπαγεωργίου, σύζυγος του Θεόδωρου Άννινου, που διετέλεσε επί σειρά ετών δήμαρχος της Πάτρας και έφυγε από τη ζωή το 2010.

Μέχρι και σήμερα, ενώ από την πλευρά τους όλες οι δημοτικές αρχές που πέρασαν, την διαβεβαίωναν ότι θέλουν να αναλάβουν τη δαπάνη για την κατασκευή του μνημείου του συζύγου της, προκειμένου να τον τιμήσουν, αυτό παραμένει σε άθλια κατάσταση. Η ίδια εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr πώς για τόσα χρόνια την καθυστέρησαν χωρίς λόγο ενώ η ίδια θα μπορούσε να είχε προχωρήσει στην κατασκευή του μνημείου.  «Αυτή τη στιγμή είναι ο πιο παραμελημένος τάφος» λέει χαρακτηριστικά.

ΦΑΚΕΛΟΣ "Δήμαρχοι της Πάτρας": Θεόδωρος Άννινος - Ο εκρηκτικός, ο θυελλώδης, ο ασυμβίβαστος

 

Έπαψα να ελπίζω. Μα καθυστέρησαν χωρίς λόγο, λέγοντας λόγια. Κανένας δεν μπόρεσε είτε από ανικανότητα ή από σκοπιμότητα να προχωρήσει στην κατασκευή του μνημείου

Όπως αναφέρει: Ο σύζυγός μου έφυγε από τη ζωή το 2010, όταν ήταν Δήμαρχος ο κ. Φούρας. Αμέσως το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση να παραχωρηθεί χώρος στο Ά κοιμητήριο για τον ενταφιασμό του. Υπήρχε και μία άλλη απόφαση να εκδοθούν τα άπαντα, γιατί ο σύζυγός μου έγραφε κείμενα, ποίηση, πολιτικά, κοινωνικά, λογοτεχνικά. Μία απόφαση εκτελέστηκε και ο χώρος μας δόθηκε για να γίνει η ταφή. Πριν συμπληρωθούν σαράντα μέρες μου τηλεφώνησε ο Δήμαρχος για να μάθει τι σκοπεύαμε να κάνουμε για το επιτάφιο μνημείο.

Είχα στα χέρια μου ένα σχέδιο το οποίο υπήρχε από το σύζυγό μου, για το πώς θα ήθελε να είναι το μνημείο. Το ‘έδωσα λοιπόν στον τότε δήμαρχο για έγκριση, και εγκρίθηκε. Ήταν ένα απλό μνημείο. Παράλληλα είχα δώσει και τα στοιχεία που χρειάζονταν για να προχωρήσει από την βιβλιοθήκη και η έκδοση των απάντων. Όμως ο καιρός πέρασε και η θητεία του κ. Φούρα, ολοκληρώθηκε. Το θέμα είχε μείνει ανοιχτό όταν ήρθε η δημοτική αρχή του κ. Δημαρά. Επειδή είδα αυτές τις μεταβολές και αφού είχα δώσει ήδη τα σχέδια στο εργαστήριο μαρμαρικής, και περίμενα να τοποθετηθούν τα μάρμαρα, δέχθηκα τότε ένα τηλεφώνημα από τον κ. Δημαρά. Με κάλεσε στο γραφείο του και με ενημέρωσε ότι ο δήμος αισθάνεται υποχρεωμένος να δείξει τιμή προς το σύζυγό μου και να φτιάξουν το μνημείο.

Επειδή ήμουν και αρχιτέκτων και ήμουν μάλιστα στο δημαρχείο, ετοίμασα ό,τι χρειάζεται μία αρχιτεκτονική μελέτη. Την παρέδωσα μαζί με ό,τι χρειαζόταν για να προχωρήσει. Αν και έκανα και κάποιες υπενθυμίσεις, ο καιρός περνούσε και δεν είχα καμία απάντηση. Πέρασα και η δική του θητεία χωρίς να γίνει τίποτα. Στο μεταξύ εγώ ήμουν εκτεθειμένη και είμαι ακόμα-  απέναντι στους ανθρώπους που είχαν ετοιμάσει το μνημείο, τα αρχιτεκτονικά στοιχεία κ.λπ. Να σημειώσουμε ότι όλα είχαν κοστολογηθεί στις 5.000 ευρώ.

Στην συνέχεια ήρθε η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη και με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο. Μου είπε ότι πέρασε από το κοιμητήριο και είδε την απαράδεκτη κατάσταση. Μου ζήτησε να του πάω τα σχέδια, και το έκανα. Ήταν ευγενής και πρόθυμος να προχωρήσει γρήγορα. Μου είπαν ότι θα είχε τελειώσει τον Μάρτιο του 2019. Δεν έγινε τίποτα όμως και όλα τα έτοιμα στοιχεία περιμένουν στο εργαστήριο του μαρμαρά.

Έκανα μία υπενθύμιση στον κ. Πελετίδη όταν ξεκίνησε η δεύτερη θητεία του. Ήταν το 2017 και πάλι μου ζήτησε τα σχέδια και τον προϋπολογισμό, τα έδωσα ξανά. Με καθησύχαζαν ώσπου φτάσαμε στο 2020. Έκανα ένα τελευταίο έγγραφο τον Ιούλιο, ζητώντας μία οριστική απάντηση. Εξήγησα ότι είμαι εκτεθειμένη 11 χρόνια τώρα και ότι αν δεν μπορεί να προχωρήσει η δημοτική αρχή, θα το έκανα μόνη μου. Εκεί έχουμε μείνει. Έχω συνεννοηθεί με κάποιον φίλο εργολάβο, έπαψα να ελπίζω. Με καθυστέρησαν χωρίς λόγο, λέγοντας λόγια. Κανένας δεν μπόρεσε είτε από ανικανότητα ή από σκοπιμότητα να προχωρήσει στην κατασκευή του μνημείου».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις