Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξεκινά 27 Νοεμβρίου 2021 το φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ολυμπίας

Ξεκινά 27 Νοεμβρίου 2021 το φετινό Κινημ...

Ταινίες θα προβληθούν συνολικά σε 12 αίθουσες, αφού παράλληλα θα πραγματοποιηθούν προβολές και στην Πάτρα, το Αγρίνιο, τη Ζάκυνθο, την Καλαμάτα, τα Λεχαινά, τη Γαστούνη & τη Ζαχάρω

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ολυμπίας θα διεξαχθεί από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2021 και η είδηση είναι ότι επιστρέφει με ενθουσιασμό στον φυσικό του χώρο: στις αίθουσες του Πύργου και της Αμαλιάδας, τηρώντας το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια μικρών και μεγάλων.

Ταινίες θα προβληθούν συνολικά σε 12 αίθουσες, αφού παράλληλα θα πραγματοποιηθούν προβολές και στην Πάτρα, το Αγρίνιο, τη Ζάκυνθο, την Καλαμάτα, τα Λεχαινά, τη Γαστούνη και τη Ζαχάρω.

Αμέσως μετά τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ με φυσική παρουσία, οι δραστηριότητες του θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και από απομακρυσμένα σχολεία. Φέτος, παιδιά και νέοι από όλη τη χώρα, μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε online κινηματογραφικά εργαστήρια. Πέρυσι, από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr παρακολούθησαν το Φεστιβάλ 70.000 θεατές!

Στα διαγωνιστικά προγράμματα του 24ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 21ης Camera Zizanio, εκπροσωπούνται συνολικά 70 χώρες: 35 ευρωπαϊκές και 35 από τον υπόλοιπο κόσμο, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Προσεκτικά επιλεγμένο από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Σπύρου το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες που καταπιάνονται με όλα όσα απασχολούν τα παιδιά και τους νέους στο σύγχρονο κόσμο: φιλία, οικογένεια, έρωτας, σχέσεις, σχολείο, σόσιαλ μίντια αλλά και προσφυγικό, πόλεμος, ασθένειες, απώλεια, πανδημία, γυναικεία κακοποίηση... Ταινίες που υμνούν την χαρά της ζωής κι άλλες που τολμούν να δείξουν τα δεινά των καιρών μας και ατόφια την ανθρώπινη συνθήκη χωρίς να «μακιγιάρουν» την πραγματικότητα για τα παιδιά.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με το Rosa, Rosae – La guera civil του Κάρλος Σάουρα ένα αντιπολεμικό εξάλεπτο αριστούργημα του μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη, εμπνευσμένο από τις παιδικές του αναμνήσεις επί Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου.

ΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Στα διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβάλ Ολυμπίας θα προβληθούν 93 επαγγελματικές ταινίες από 53 χώρες σε τέσσερα τμήματα: Ταινίες Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους, Ταινίες Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους, Ταινίες Animation Μικρού Μήκους, “KIDS & DOCS” (ντοκιμαντέρ για παιδιά). Οι ταινίες που θα διαγωνιστούν είναι παραγωγής 2020 και 2021.

*Στον Πύργο παραδοσιακά θα παρακολουθήσουμε τα διαγωνιστικά προγράμματα μεγάλου και μικρού μήκους μυθοπλασίας και animation του 24ου Φεστιβάλ, καθώς και τις ταινίες της 21ης Camera Zizanio.

*Στην Αμαλιάδα το διαγωνιστικό πρόγραμμα KIDS & DOCS μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους.

Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσουμε είναι:

*Ο Θείος Τούντορ (My Uncle Tudor) της Olga Lucovnicova («Χρυσή Άρκτος» μικρού μήκους ταινίας, Φεστιβάλ Βερολίνου 2021) από το τμήμα KIDS & DOCS. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται σε πρώτο πρόσωπο, με συγκλονιστικό τρόπο, μια ιστορία κακοποιητικής συμπεριφοράς ενηλίκου προς παιδί.

Aπό το Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους:

* Η καρδιά του Μεσκίτ (Ana Laura Calderón) Μεξικό. Ένα κοριτσάκι μιας φυλής ιθαγενών ονειρεύεται να μάθει να παίζει άρπα. Όμως στον τόπο της άρπα επιτρέπεται να παίζουν μόνο άντρες καθώς το σχήμα της άρπας παραπέμπει στο γυναικείο σώμα…

*Ένα σχολείο στο Cerro Hueso (Betania Cappato) Η οικογένεια ενός κοριτσιού από την Αργεντινή αναγκάζεται να μετακομίσει στην επαρχία, στη μέση του πουθενά, καθώς κανένα άλλο σχολείο δεν δέχεται ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού. Εκεί, η τοπική κοινότητα αγκαλιάζει το κοριτσάκι, ενθαρρύνοντάς το να κάνει ένα άλμα στη ζωή του…

*Spaceboy (Olivier Pairoux) H απογείωση της παιδικής φαντασίας, σε μια feelgood εφηβική ταινία για ένα αγόρι που μετά τον θάνατο της μητέρας του μετακομίζει με τον αστροφυσικό πατέρα του σε μια άλλη πόλη. Στην προσπάθεια του να πραγματοποιήσει το όνειρο του μπαμπά του για ένα ταξίδι στο διάστημα, ο Jim θα παρασύρει την Emma σε μια περιπέτεια που θα τους φέρει πολύ κοντά.

*Αγαπητέ κύριε Φίρερ (Christian Lerch) Β’ παγκόσμιος πόλεμος. Μια μητέρα και ο γιος της εγκαταλείπουν το βομβαρδισμένο Μόναχο και καταφεύγουν στην επαρχία. Η μαμά δυσκολεύεται πολύ να υποδύεται την ένθερμη εθνικοσοσιαλίστρια, όμως ο μικρός Felix μοιάζει να μαγεύεται όλο και περισσότερο από τη ναζιστική προπαγάνδα και τους υποστηρικτές της.

*Μαχήτρια (Jéro Yun) Μια κοπελίτσα από τη Βόρεια Κορέα, χωρίς μητέρα, μεταναστεύει στη Σεούλ. Για να φέρει και τον πατέρα της στη Νότια Κορέα, χρειάζεται χρήματα αλλά όσο σκληρά κι αν δουλεύει δεν μπορεί να μαζέψει αρκετά, εξαιτίας των διακρίσεων που αντιμετωπίζει. Μέχρι που ερωτεύεται το μποξ.

*Γείτονες (Mano Khalil) Τι σημαίνει για ένα εξάχρονο παιδί κουρδικής καταγωγής που ζει στη Βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, να πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο; Το κλίμα είναι πολεμικό, οι δάσκαλοι εθνικιστές, βαθύ σκοτάδι παντού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture