Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γκάγκα: «Αν γίνει lockdown, δε θα το εφαρμόσει κανείς»

Γκάγκα: «Αν γίνει lockdown, δε θα το εφα...

Τι είπε για την πορεία της πανδημίας

Για την πορεία της πανδημίας, το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και τα νέα μέτρα μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. 

Η κα Γκάγκα αναφέρθηκε στην ανάγκη να τηρήσουν οι πολίτες τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί ώστε να περιοριστεί η πανδημία, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή ενός lockdown δεν θα λύσει αυτομάτως το πρόβλημα. «Πέρυσι, τέτοια εποχή, που είχαμε lockdown είχαμε αντίστοιχους αριθμό νεκρών» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δεν είναι θέμα lockdown, αλλά να προσέξουμε ο καθένας τον εαυτό μας, τους δικούς μας, τις οικογένειές μας και τους φίλους μας» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι τα «αστυνομικού τύπου μέτρα δεν θα βοηθήσουν καλύτερα».

«Δημιουργούμε διχασμό στον κόσμο, αντί να πάμε όλοι μαζί -με ένα πνεύμα ομόνοιας και κοινωνικότητας- και να πούμε ότι έχουμε πανδημία και πρέπει να προσέξουμε» πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι το «διαβατήριο» κατά της πανδημίας και ανέφερε ότι έχουν προγραμματιστεί 1.140.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό, εκ των οποίων τα 140.000 αφορούν σε εμβολιασμό πρώτης δόσης.

 «Δεν είναι 100.000 κάθε ημέρα, αλλά και πάλι δεν είναι λίγα» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν «η υποχρεωτικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος να πείσουμε τους γύρω μας».

«Το γεγονός ότι κάναμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς δεν αύξησε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμών» συμπλήρωσε η Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας πως «είναι καλύτερα να προσπαθήσουμε με πειθώ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις