Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Κι όμως! Κανένας οδηγός ταξί δεν θέλει να μεταφέρει μαθητές από τα Σκαρπέικα

Αχαΐα: Κι όμως! Κανένας οδηγός ταξί δεν ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Κανείς δεν αναλαμβάνει το δρομολόγιο

 Άλυτος γρίφος παραμένει η μεταφορά τριών μαθητών από τον οικισμό Σκαρπέικα της Τ.Κ.Λευκασίου Κλειτορίας, στα σχολεία τους.

Πρόκειται για έναν μαθητή Λυκείου, μια μαθήτρια του Γυμνασίου και ένα κοριτσάκι του Νηπιαγωγείου που αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους καθώς κανένας οδηγός ταξί δεν αναλαμβάνει τη μεταφορά τους. Οι γονείς των παιδιών που εδώ και τέσσερα χρόνια είχαν αναλάβει τη μεταφορά τους δεν μπορoύν να συνεχίσουν καθώς είναι αναγκαίο να εργάζονται. 

Να σημειώσουμε ότι ο οικισμός είναι λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κλειτορία, με 2 χιλιόμετρα χωματόδρομο, που με τις πρώτες βροχές κάνει εξαιρετικά δύσκολη την διέλευση. Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας επαγγελματίας δεν αναλαμβάνει την μεταφορά των παιδιών.

Έχουμε κάνει διαγωνισμό ο οποίος κρίθηκε άγονος και τον επαναλαμβάνουμε. Από εκεί και πέρα έχουμε έναν δημοτικό δρόμο τον οποίο πρέπει να φτιάξει ο δήμος

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, «από πλευράς Περιφέρειας έχει γίνει ό,τι είναι δυνατό να γίνει Έχουμε κάνει διαγωνισμό ο οποίος κρίθηκε άγονος και τον επαναλαμβάνουμε. Από εκεί και πέρα έχουμε έναν δημοτικό δρόμο τον οποίο πρέπει να φτιάξει ο δήμος. Δεν μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας κάτι άλλο, ωστόσο προσπαθούμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα. Να σημειώσουμε ότι δεν έχουμε αφήσει ακάλυπτους τους γονείς καθώς υπάρχει γονεϊκό επίδομα που δίνεται όταν δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς. Είναι μία επιδότηση που δίνεται για να πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο. Το έκαναν χρόνια, δεν είναι ένα θέμα που προέκυψε χθες, ενώ δεν πρόκειται για μία μεγάλη διαδρομή.

Εάν ο δρόμος δεν ικανοποιεί τους οδηγούς ταξί, θα δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχει μία κοινοπραξία των οδηγών στα Καλάβρυτα που αναλαμβάνει το δρομολόγιο, δεν το ανέλαβε κανένας και είμαστε λίγο πριν βγει ξανά στον αέρα ο διαγωνισμός.

Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχο πρόβλημα υπήρχε στο χωριό Μπότσι. Έχουμε φτιάξει το δρόμο σε συνεργασία με το Δήμο και η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Μακάρι να δείξουν οι οδηγοί ταξί μία κατανόηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Κάνω διερευνητικά τηλεφωνήματα και ελπίζω να καταλήξουμε κάπου και να βρεθεί λύση πάνω στο θέμα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις