Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Παπανδρέου: Η άνοδος του ΚΙΝΑΛ όχι μόνον είναι πασιφανής αλλά θα συνεχίσει περισσότερο αυξανόμενη

Γ. Παπανδρέου: Η άνοδος του ΚΙΝΑΛ όχι μό...

Ο κ. Παπανδρέου είχε & συνάντηση με το προεδρείο και τη διοίκηση της Ένωσης Ελλήνων Καταναλωτών που αφορούσε δύο ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα, τα κόκκινα δάνεια και την ακρίβεια

Από το Γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και υποψηφίου για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, Γιώργου Α. Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την τελευταία περίοδο, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα παρεμβάσεων στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής, όχι μόνο από εξωθεσμικά και άλλα κέντρα, αλλά και από παράγοντες της δεξιάς.

Με τις παρεμβάσεις αυτές, που ποικίλουν ως προς τον τρόπο που εκδηλώνονται, είτε στρέφονται εναντίον στελεχών της Παράταξης μας και ιδιαιτέρως εναντίον του Γιώργου Α. Παπανδρέου, καθώς βλέπουν ότι δεν ικανοποιούνται τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα άλλων κομμάτων, είτε στρέφουν τα βέλη τους εναντίον της Παράταξής μας συνολικά.

Παρουσιάζει μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως επιχειρούν να καλλιεργήσουν την άποψη ότι, η άνοδος που εμφανίζει το Κίνημα Αλλαγής στις έρευνες, είναι παροδική.

Η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής όχι μόνον είναι πασιφανής, αλλά και θα συνεχίσει ακόμη περισσότερο αυξανόμενη, όπως προκύπτει και από την ανταπόκριση και τη στάση των συμπολιτών μας στις περιοδείες και τις επαφές των υποψηφίων για την Προεδρία του Κινήματός μας.Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουν οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες, οι φίλοι και τα μέλη της Παράταξης μας και όχι οποιοσδήποτε άλλος.

Στο μεταξύ ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με το προεδρείο και τη διοίκηση της Ένωσης Ελλήνων Καταναλωτών την Τρίτη 16/11, η οποία αφορούσε δύο ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα για τους πολίτες, τα κόκκινα δάνεια και την ακρίβεια. 

Όσον αφορά το πρώτο, όταν ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, διαπιστώνει σοβαρό πρόβλημα στο πως συμπεριφέρονται οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων προς τους δανειολήπτες, τότε υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Άρα απαιτείται άμεση και καθοριστική κυβερνητική παρέμβαση. 

Ας ασκήσει επιτέλους η κυβέρνηση τον ρυθμιστικό της ρόλο.

Δυστυχώς, τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ αντιμετώπισαν με ψέματα και υποκρισία το δικό μας νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, άφησαν την κατοικία στο έλεος των funds, τόνισε ο κ. Πααπνδρέου ενώ όσον αφορά στην ακρίβεια υπογράμμισε πως ασφαλώς ο πληθωρισμός επηρεάζεται σε αυτήν τη συγκυρία και από εξωγενείς παράγοντες, Όμως στη χώρα μας, η εξωγενής κρίση ανέδειξε δομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να πληρώνει πάντα το μάρμαρο ο καταναλωτής. 

Διαπιστώνουμε λοιπόν, όχι μόνο το σύνολο αυτών των αυξήσεων να μεταφέρεται στο τελικό προϊόν, αλλά να δημιουργείται χώρος για τους κάθε λογής κερδοσκόπους. Είναι σαφές ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν πληροί το ρόλο της. Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. 

Χρειάζεται και να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με πρώτο βήμα την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις