Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στην εκδήλωση του Γ. Παπανδρέου στο ΤΕΕ ο Φ. Σαχινίδης- Τι είπε για την υποψηφιότητα Παπανδρέου

Στην εκδήλωση του Γ. Παπανδρέου στο ΤΕΕ ...

Ένθερμη υποστήριξη στο εγχείρημα Παπανδρέου να διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ από τον πρώην υπουργό

Ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, βρέθηκε στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Γιώργου  Α. Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που πραγματοποιήθηκε στο Τ.Ε.Ε. Πάτρας. Ο Φίλιππος Σαχινίδης στην ομιλία του μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε "στις μεγάλες κατακτήσεις της Δημοκρατικής Προοδευτικής παράταξης, οι οποίες αποτελούν την βάση για την ποιοτική ανοικοδόμηση της κοινωνίας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις του μέλλοντος".

Όσον αφορά στην υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, σχολίασε πως "η πολιτική του πρόταση είναι πολύ καθαρή, σαφής, απλή και αποτελείται από δύο σημεία:

Πρώτον. Ο Ελληνικός λαός και η χώρα, έχουν απόλυτη ανάγκη να απαντήσουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στις χρόνιες παθογένειες, τις αιτίες δηλαδή που βιώνουμε συνεχείς κρίσεις και παράλληλα να αντιμετωπίσουμε με όραμα και ένα συνεκτικό σχέδιο στις μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, σε έναν κόσμο συνεχώς μεταβαλλόμενο με ραγδαίους ρυθμούς και τεράστιους κινδύνους.

Δεύτερον. Για να ανοίξει αυτή η απόλυτα αναγκαία συζήτηση που σήμερα δεν απασχολεί το δημόσιο βίο, απαιτείται η ύπαρξη και δυναμική παρουσία μιας μεγάλης και ισχυρής Προοδευτικής Παράταξης, ικανής να κάνει τη διαφορά, να ανατρέψει το υφιστάμενο στάτους στο πολιτικό σκηνικό και να συμβάλει ώστε να ακουστεί μια πραγματικά δημοκρατική και προοδευτική φωνή στο συντηρητικό τέλμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιόμαχη προοδευτική παράταξη μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με τη συστράτευση όλων των δημοκρατών και προοδευτικών πολιτών γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που διαμορφώσαμε ιστορικά από το 1974 με το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη."

Παράλληλα, με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στην "αναγκαιότητα συλλογικής κινητοποίησης, με στόχο τον μετασχηματισμό της προοδευτικής παράταξης  και απεύθυνε δυναμικό κάλεσμα αυτοοργάνωσης  σε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της Αχαΐας. Υποστήριξε ταυτόχρονα την αναγκαιότητα δημιουργίας και εδραίωσης μιας ισχυρής, ενεργούς και αδιαμεσολάβητης συμμετοχής".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, επεσήμανε ότι "η υποψηφιότητα του Γιώργου Α. Παπανδρέου είναι η μόνη η οποία μπορεί να διασφαλίσει την βιώσιμη πορεία του Κινήματος Αλλαγής και της Προοδευτικής  παράταξης και να διαμορφώσει την επόμενη ημέρα του Κινήματος με όρους αποτελεσματικότητας, λογοδοσίας και δημοκρατικής συμμετοχής, σε μια νέα πορεία για το Κίνημα Αλλαγής με τελικό στόχο την ασφαλή διαδρομή των Ελλήνων και της χώρας  στην μετάβαση του σε μια νέα εποχή."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις