Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσοχή στις κλήσεις +44: Οι χρυσοφόρες επενδύσεις είναι απάτη! Καλούν και Πατρινούς

Προσοχή στις κλήσεις +44: Οι χρυσοφόρες ...

Δεκάδες κλήσεις καθημερινά ανά τη χώρα

Κλήσεις από αριθμούς που ξεκινούν από +44 δέχονται αρκετοί πολίτες στην Ελλάδα σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για κλήσεις του εξωτερικού στις οποίες απαντώντας, καλούνται να επενδύσουν σε κερδοφόρα χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως σε κρυπτονομίσματα αλλά και σε εταιρείες. Το φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί σε επιδημία με αρκετές καταγγελίες, ενώ όπως πληροφορείται το thebest.gr τέτοιες κλήσεις έχουν δεχτεί και Πατρινοί.

Αυτό που υπόσχονται οι επιτήδειοι, μέλη κυκλώματος με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, είναι το ελάχιστο ποσό που θα κληθεί το θύμα να επενδύσει σε σχέση με τις υποτιθέμενες υπέρογκες αποδόσεις στις τοποθετήσεις.

Πώς «δουλεύει» η απάτη
 

Ένα ενδεικτικό τηλεφώνημα των απατεώνων είναι το εξής: «Καλησπέρα σας! Καλώ από την επενδυτική εταιρεία ταδε. Έχουμε για εσάς μια πρόταση, με την οποία θα μπορέσετε με μια πολύ μικρή μόνο επένδυση, να αυξήσετε σημαντικά το κεφάλαιό σας. Μιλάμε για υπεραποδόσεις μέσω Bitcoins, που είναι το μέλλον της Οικονομίας, αν δεν το γνωρίζετε. Τι λέτε; Θέλετε να δοκιμάσετε; Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και χιλιάδες πολίτες είναι ήδη ευνοημένοι!»

 

Μετά από την ενημέρωση, όπως αναφέρει το ertnews.gr, που γίνεται οι πολίτες που είναι πιο εύπιστοι πέφτουν στην παγίδα, καθώς καλούνται να δώσουν προσωπικά στοιχεία, στα οποία και αποσκοπούν οι επιτήδειοι. Ακολουθούν μεταφορές ποσών σε λογαριασμούς τους, τα οποία και τελικά «κάνουν φτερά».

Οι ανυποψίαστοι πολίτες, πείθονται ότι με ένα ποσό που επένδυσαν, λ.χ. της τάξεως των 500 ευρώ, θα λάβουν σε επόμενο στάδιο το δεκαπλάσιο, κατόπιν της ανάλογης υπόσχεσης. Σαφώς και μετά από λίγες, επόμενες επικοινωνίες, η όποια «ανταπόκριση» χάνεται και χρήματα εξαφανίζονται.

 

Οι εν λόγω κλήσεις γίνονται τόσο σε κινητά όσο και σε σταθερά ιδιωτών και οι εισερχόμενες κλήσεις φαίνεται να προέρχονται από διάφορες ξένες χώρες, π.χ. Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία και Κύπρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις επί του ζητήματος, στη γειτονική Αλβανία αλλά και στην Ουκρανία εκτιμάται ότι τελικά βρίσκεται ο «πυρήνας» του κυκλώματος εξαπάτησης.

 

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα του βαλκανικού Τύπου, αναδημοσιεύουν μια προ ημερών ανακοίνωση της Ειδικής Υπηρεσίας της Αλβανίας κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς (SPAK), η οποία και ξεκίνησε έλεγχο σε μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο της γείτονος χώρας θέλοντας να εξετάσει κατά πόσο εμπλέκονται στην εξαπάτηση το λιγότερο 1.000 πολίτες σε δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο έλεγχος, αφορά σε τουλάχιστον 13 call centers στην Αλβανία, ενώ ξεκίνησε μετά από σχετικό αίτημα των αρμόδιων Αρχών της Γερμανίας, που είναι η μία χώρα.

 

Αφορμή για την έρευνα στη Γερμανία φέρεται να αποτέλεσε καταγγελία γυναίκας, η οποία δέχθηκε τηλεφώνημα από τηλεφωνικό κέντρο στα Τίρανα. Αφού η ίδια πείστηκε να «επενδύσει», οι επιτήδειοι κατάφεραν να της απέσπασαν 9.700 ευρώ, με την υπόσχεση επενδύσεων σε Bitcoin.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις