Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέα Πεζοδρόμια στην οδό Ρήγα Φεραίου - Μιχαλακοπούλου

Πάτρα: Νέα Πεζοδρόμια στην οδό Ρήγα Φερα...

Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται με πόρους του Δήμου - Η παρέμβαση περιλαμβάνει τα πεζοδρόμια της Μιχαλακοπούλου & από τις δύο πλευρές, από την Καρόλου έως την Αράτου

Από τη Διεύθυνση Έργων Υποδομής ξεκίνησε η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ρήγα Φεραίου -  Μιχαλακοπούλου, στο πλαίσιο έργου ανακατασκευής στο Ιστορικό κέντρο της Πάτρας, σε σημεία όπου χρειάζονται άμεση αποκατάσταση.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει τα πεζοδρόμια της Μιχαλακοπούλου (και από τις δύο πλευρές της οδού) από το ύψος της Καρόλου έως την οδό Αράτου.

Τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια έχουν συνολική επιφάνεια 1.500 τετραγωνικά μέτρα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα πεζοδρόμια της οδού θα επιστρωθούν με κυβόλιθους μπεζ απόχρωσης με κίτρινό οδηγό τυφλών και τμήματα μαρμάρου.

Σε όλα τα δένδρα που υπάρχουν θα τοποθετηθούν φιλέτα μαρμάρου, γύρω από το καθένα.

Όλες οι παρεμβάσεις θα γίνουν με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, με περιβαλλοντική ευαισθησία, χρηστικότητα και δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλα τα σημεία της περιοχής.

Όσον αφορά στις εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων μπροστά από τα νεοκλασικά διατηρητέα  κτίρια που βρίσκονται επί της οδού, θα γίνουν με προσοχή και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν δεν θα θίγουν την αρχιτεκτονική υπόσταση του κτιρίου, αλλά θα την αναδεικνύουν και θα καθιστούν τα πεζοδρόμια ασφαλή και λειτουργικά.

Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται με πόρους του Δήμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις