Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: «Όποιος δεν θέλει να κάνει Καρναβάλι… κωλυσιεργεί, κρύβεται και προσποιείται πως το συζητάει»

σπιράλ: «Όποιος δεν θέλει να κάνει Καρνα...

Το σπιράλ προτείνει να διεξαχθούν κανονικά όλες οι φάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και οι παρελάσεις με αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων

Δεν θέλει να διοργανώσει το Πατρινό Καρναβάλι του 2022 η Πρόεδρος του, Ήρα Κουρή, γιατί προφανώς αυτό της επιβάλλει η γραμμή του κόμματος που διοικεί την Πάτρα. Εχθρεύονται, δυστυχώς, τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης και κρύβονται πίσω από τον covid-19 για να δικαιολογήσουν την ακύρωσή του. Ταυτόχρονα, εντελώς υποκριτικά, ζητούν -δήθεν- προτάσεις, «ροκανίζοντας» το χρόνο.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη του Πέτρου Ψωμά, σπιράλ υπογραμμίζοντας με νόημα πως όποιος δεν θέλει να κάνει Καρναβάλι…

… κωλυσιεργεί, κρύβεται και προσποιείται πως το συζητάει.

Πριν την κατάθεση των προτάσεών του το σπιράλ, καταθέτει τέσσερα δεδομένα:

Δεδομένο πρώτο: Το 2011 η Πάτρα κατάφερε να αποκτήσει κατ’ εξαίρεση ένα δημοτικό νομικό πρόσωπο που ολοχρονίς θα ασχολείται με την προετοιμασία του Πατρινού Καρναβαλιού. Τα επιχειρήματα ήταν καταλυτικά και αφορούσαν την ιστορία, την παράδοση και τη μοναδικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Δεδομένο δεύτερο: Τον Σεπτέμβριο του 2020 το σπιράλ κατέθεσε μία ολοκληρωμένη πρόταση, με εναλλακτικά σενάρια, για τη διεξαγωγή δράσεων κατά το Πατρινό Καρναβάλι 2021. Η δημοτική αρχή αγνόησε την πρόταση -όπως και άλλες αντίστοιχες που κατατέθηκαν στην πορεία- και (στην ουσία) δεν έκανε Καρναβάλι.

Δεδομένο τρίτο: Τον Ιούνιο του 2021 η Πρόεδρος του «Πατρινού Καρναβαλιού» ανακοίνωσε τέσσερις συναντήσεις με τα Πληρώματα, παρουσία δημάρχου. Οι δύο έγιναν με τεράστια… αποτυχία, οι άλλες δύο ακυρώθηκαν εντελώς. Οι γέφυρες με την καρναβαλική κοινότητα της πόλης είναι ανύπαρκτες.

Δεδομένο τέταρτο: Είναι Νοέμβριος 2021, τον Ιανουάριο ξεκινάει το Καρναβάλι και τον Μάρτιο ολοκληρώνεται. Η δημοτική επιχείρηση «Πατρινό Καρναβάλι» δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το θεσμό. Συγκαλεί διοικητικό συμβούλιο ζητώντας προτάσεις. Θα ακολουθήσουν τα γνωστά: κωλυσιεργία, κρυφτούλι και μία ακόμα… μη διοργάνωση.

Ο Οργανισμός θα έπρεπε ήδη να έχει έτοιμα σενάρια για κάθε περίπτωση. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά την περίοδο του Καρναβαλιού πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα.

Τηρώντας νόμους και κανονισμούς, Πατρινό Καρναβάλι μπορεί να διεξαχθεί. Προϋπόθεση είναι η συνεργασία με τα Πληρώματα που μπορούν να ακολουθήσουν κανόνες και περιορισμούς. Προϋπόθεση και η βούληση του Δήμου…

Συνοπτικά η πρόταση του σπιράλ, είναι η εξής:

Να διεξαχθούν κανονικά όλες οι φάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού (Τελετές, Παρελάσεις, Καρναβάλι των Παιδιών, Κρυμμένος Θησαυρός) με αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σε περίπτωση αδυναμίας αυτού από τον Δήμο, να διεξαχθεί Καρναβάλι μόνο για εμβολιασμένους. Σε περίπτωση αδυναμίας και αυτού από το Δήμο, να επιλεγούν ελεγχόμενοι χώροι (Παμπελοποννησιακό, Λιμάνι, Γέφυρα κ.α.). Σε περίπτωση αδυναμίας και αυτού από το Δήμο, να παραδεχτούν ότι δεν μπορούν και πως δεν θέλουν. Και να λογοδοτήσουν κατόπιν στους Πατρινούς.

Εδώ διαβάστε την πρόταση του σπιράλ αναλυτικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις