Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Πόσοι βρέθηκαν χθες στα επείγοντα στο νοσοκομείο Ρίου- Αγωνία Μαραγκού: "Ετοιμάζομαι για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων"

Κορωνοϊός: Πόσοι βρέθηκαν χθες στα επείγ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Διευθυντής της Παθολογικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Σπύρος Μαραγκός

Την αγωνία του για την αύξηση ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου με κορωνοϊό εξέφρασε μιλώντας στο thebest.gr ο Διευθυντής της Παθολογικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Μάρκος Μαραγκός. Ο ίδιος τονίζει πως ο αριθμός των ασθενών που φτάνει στα επείγοντα μεγαλώνει ενώ το σύστημα ήδη αρχίζει να πιέζεται.

«Βλέπουμε μία αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών. Συγκεκριμένα χθες, μετρήσαμε 16.  Ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε νέα κλινική covid καθώς οι δύο που έχουμε, έχουν γεμίσει. Υπάρχει μεγάλη προσέλευση στα επείγοντα. Στη χθεσινή εφημερία είχαμε πάνω από 40 περιστατικά covid. Υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Βλέπουμε όλες τις ηλικίες» λέει ο κ. Μαραγκός.

«Δεν ξέρω αν θα έχουμε ξανά ένα μονοθεματικό νοσοκομείο αλλά φοβάμαι ότι θα ζοριστούμε με αυτή τη τόση μεγάλη διασπορά. Προσωπικά ετοιμάζομαι για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, μακάρι να μην γίνει έτσι. Θα έρθει και η γρίπη οπότε το σύστημα θα πιεστεί. Στην Πάτρα, μην ξεχνάμε ότι υπάρχει το Ρίο και ο Άγιος Ανδρέας. Τίποτα άλλο, από εκεί πέρα λήγουν όλα. Δεν είναι όπως στη Θεσσαλονίκη που υπάρχουν περισσότερα νοσοκομεία.  Επίσης στην Πάτρα έρχονται ασθενείς από όλες τις περιοχές της 6ης ΥΠΕ. Δείτε πώς είναι η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη. Σαν ένα σύννεφο που κυκλοφορεί πάνω από την Ελλάδα είναι η πανδημία. Ήταν στην Κρήτη, πήγε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, μετά Λάρισα, Γιάννενα».

Πριν λίγες μέρες η Άννα Μαστοράκου, Αντιπρόδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας δήλωνε: «Δυστυχώς η Πάτρα έχει μείνει πίσω στους εμβολιασμούς και υπάρχει μία κάλυψη 50%. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μία περιοχή που θα πρωταγωνιστήσει το χειμώνα σχετικά με την μετάδοση του ιού. Υπάρχει μία μεγάλη δυναμική στην εξάπλωση του ιού αυτές τις μέρες. Είναι πολύ αυξητική και φτάνει το 63%. Καθημερινά γίνονται περίπου 500 εμβολιασμοί την ημέρα, είναι ένα πολύ μικρό νούμερο, μηδενικό σε σχέση με τον πληθυσμό. Δεν υπάρχει τείχος προστασίας, οι ανεμβολίαστοι δεν προστατεύονται από τους εμβολιασμένους και δεν υπάρχει δυνατότητα να κοπεί η μετάδοση του ιού. Αποτύπωση στις νοσηλείες θα υπάρξει σε δέκα μέρες περίπου. 

Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ειδικά οι άνω των 60 με χρόνια νοσήματα θα πρέπει να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο. Θα υπάρξει πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας και λόγω γρίπης. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις