Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το thebest.gr στον πολύχρωμο «θαλάσσιο κόσμο» που στήνεται στο Νότιο Πάρκο απο το Καρναβαλικό εργαστήρι- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το thebest.gr στον πολύχρωμο «θαλ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα στοιχεία που μας «μεταφέρουν» στο βυθό της θάλασσας

Στο βυθό της… θάλασσας μας «μεταφέρουν» τα στοιχεία που τοποθετούνται στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας και αποτελούν δημιουργίες του Καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου.  Το πάρκο κατασκευάζεται ακριβώς πίσω από την παιδική χαρά, σε χώρο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα. Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Νίκος Λιβάνης, εκ των εμπνευστών και δημιουργών του Πάρκου, η όλη προσπάθεια έγινε με ελάχιστο προσωπικό. «Έχουμε όμως ζήλο και δείξαμε τον καλύτερο μας εαυτό» λέει.

«Ξεκίνησε μία κατάσταση πριν κάποια χρόνια προκειμένου να φτιαχτεί αυτό το πάρκο. Τα πρώτα στοιχεία που είχαμε δημιουργήσει έμειναν στις αποθήκες για καιρό. Η αρχική ιδέα ήταν Ελένης Αλεξοπούλου (Προϊσταμένη της Διεύθυνσης. Αρχιτεκτονικού Έργου). Δημιουργήσαμε κάτι που έχει σχέση με τη θάλασσα, δίπλα στη θάλασσα. Λόγω του ότι δεν ασχοληθήκαμε με το Καρναβάλι εξαιτίας της πανδημίας, είχαμε το χρόνο να ασχοληθούμε με αυτή την ιδέα.

Τα στοιχεία δεν έχουν απόλυτα ρεαλιστική μορφή και είναι προσβάσιμα. Τα παιδιά θα μπορούν να μπαίνουν μέσα σε αυτά, να έρχονται σε επαφή με τα στοιχεία.  Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Πάτρα και ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε και πάνω σε άλλες παρόμοιες ιδέες.  Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των στοιχείων» ανέφερε ο κ. Λ Λιβάνης.

«Πρόκειται για ένα χώρο αναψυχής για παιδάκια. Είναι μία ιδέα που υλοποιήθηκε από το Καρναβαλικό συνεργείο. Για να είμαστε δίκαιοι, η πρώτη ιδέα του χταποδιού ήταν του Πέτρου Βρυώνη. Στόχος είναι τα παιδάκια να παίζουν στο χώρο με ασφάλεια. Είναι ένας παιδότοπος που δεν υπάρχει αλλού παρόμοιος στην Ελλάδα» ανέφερε η κα Ελένη Αλεξοπούλου.

Φωτ.: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις