Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα - Γιώργος Σταθάκης: Εν μέσω ενεργειακής κρίσης το ελληνικό κράτος παραδίδει τον έλεγχο του ενεργειακού μας πυλώνα

Πάτρα - Γιώργος Σταθάκης: Εν μέσω ενεργε...

Ο κ. Σταθάκης μίλησε σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Συζητάμε με την κοινωνία! για τα μεγάλα προβλήματα, την εναλλακτική μας πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο»

Την Παρασκευή 22 Οκτώβρη 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση – συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Συζητάμε με την κοινωνία! για τα μεγάλα προβλήματα, για την εναλλακτική μας πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο» στην αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, στην πλ. Γεωργίου, με ομιλητή τον Γιώργο Σταθάκη,  υπεύθυνο Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πρώην Υπουργός ΥΠΕΚΑ.

Ο Γ. Σταθάκης αναφέρθηκε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ για βίαιη απολιγνιτοποίηση και πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Εν μέσω ενεργειακής κρίσης το ελληνικό κράτος παραδίδει τον έλεγχο του ενεργειακού μας πυλώνα με καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.

Μίλησε για την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στο κοινωνικό κράτος, πλήττοντας λαϊκά στρώματα και μικρομεσαίους, αναφέροντας ως παραδείγματα την πτώχευση των φυσικών προσώπων, που δεν ισχύει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα και τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στη συνέχεια ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στους κεντρικούς άξονες των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Πρώτος άξονας είναι πράσινη μετάβαση με τη συμμετοχή της κοινωνίας, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Δεύτερος άξονας η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων μέσω την ισχυροποίηση του κόσμου της εργασίας, το ενιαίο, καθολικό δημόσιο κοινωνικό κράτος και ένα δίκαιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα. Ο τρίτος άξονας αφορά στη δημοκρατία και τα δικαιώματα με εξευρωπαϊσμό του δικαιωματικού κοινωνικού χάρτη, αποκομματικοποίηση της δημόσια διοίκησης και δημοκρατική λειτουργιά των θεσμών.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Γ. Σταθάκη τοποθετήθηκαν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συμμετεχόντων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις