Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανησυχία για τις εικόνες στη Θεσσαλονίκη - Συνωστισμός και ασπασμός εικόνων χωρίς μάσκες

Ανησυχία για τις εικόνες στη Θεσσαλονίκη...

ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες συνωστισμού καταγράφονται για δεύτερη ημέρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, με μεγάλο αριθμό πιστών να εισέρχεται στο εσωτερικό για τον αρχιερατικό συλλείτουργο.

Παρά τη μεγάλη διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη -μόλις χθες καταγράφηκαν 623- και τις ισχυρές υγειονομικές συστάσεις της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας, καθώς και της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, η πλειοψηφία των πιστών δεν φοράει μάσκα και δεν τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να μην διενεργεί καν ελέγχους μετά τις αντιδράσεις των ιερέων.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία, ενώ η επίσημη δοξολογία είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί, παρουσία πιστών -σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Πέριξ του Ιερού Ναού η παρουσία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας -όπως τη Δευτέρα έτσι και σήμερα- είναι αρκετά έντονη, σε μια προσπάθεια αποτροπής των περσινών εικόνων που σημάδεψαν το εορταστικό τριήμερο και συνοδεύτηκε από τον «μαύρο» Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά, ούτε στις εισόδους, ούτε εντός του Ιερού Ναού βρίσκονται δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, με συνέπεια την ανεξέλεγκτη συρροή πιστών, η πλειοψηφία των οποίων δεν φορά μάσκα και ασπάζεται τις εικόνες.

Την ίδια ώρα και παρά την έξαρση του κορωνοϊού στους κόλπους της Εκκλησίας, σχεδόν κανένας από τους ιερείς δεν φορά μάσκα. Σημειώνεται ότι κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξήγγειλαν τη Δευτέρα ότι θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο σημείο, προκειμένου να επιτηρήσουν την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, τα οποία, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και βίντεο του ThessToday.gr, για ακόμη μια χρονιά… παραβλέπονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις