Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πότε πέφτει φέτος το Halloween;

Πότε πέφτει φέτος το Halloween;

Το Balloon fire μπορεί να σας προμηθεύσει τα κατάλληλα εφόδια για να διακοσμήσετε το χώρο σας με μπαλόνια σε Halloween ατμόσφαιρα

Σίγουρα κι εσύ έχεις ακουστά για εκείνη την περίεργη γιορτή που στην Αμερική που όλοι ντύνονται με τρομακτικές στολές και υπάρχουν παντού πορτοκαλί κολοκύθες. Δεν ξέρεις ακριβώς τι γιορτάζουν και ενδεχομένως πιστεύεις ότι είναι κάτι σαν τις δικές μας τις Απόκριες. Ευτυχώς, όμως, το Balloon-fire.gr είναι εδώ για να λύσει όλες τις απορίες που έχεις σχετικά με το Halloween, την ξενόφερτη γιορτή που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Το Balloon fire μπορεί να σας προμηθεύσει από το eshop balloon-fire.gr όλα τα κατάλληλα εφόδια για να διακοσμήσετε το χώρο σας με μπαλόνια σε Halloween ατμόσφαιρα. Μπαλόνια που σχηματίζουν κολοκύθες, τρομακτικές νυχτερίδες, μάγισσες, μπαλόνια τρομακτικά δέντρα. Η Halloween διακόσμηση κατά κόρον κινείται σε σκούρες αποχρώσεις και σε μαύρο χρώμα. Μεγάλη εξαίρεση είναι τα μπαλόνια φάντασμα με το λευκό τους χρώμα να ξεχωρίζει και να συνδυάζεται τέλεια με τα άλλα μαύρα μπαλόνια.

Η γιορτή αυτή δίνει το περιθώριο μεγάλου αυτοσχεδιασμού. Έτσι μαζί με τα Halloween μπαλόνια σας μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί τρομακτικό. Δηλαδή αράχνες, μαύρες γάτες, μάγισσες, σκελετούς, βαμπίρ.

Ας δούμε, όμως, εν συντομία κάποια ιστορικά στοιχεία που αφορούν στην προέλευση του εθίμου. Η λέξη Halloween προέρχεται από το All-hallow-even καθώς γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου στην παραμονή (Eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows’ Day). Σε αντίθεση με όσα πιστεύουμε, οι ρίζες αυτού του εθίμου συναντώνται στην Αγγλία και την Ιρλανδία κι όχι στην Αμερική. Εκείνη την εποχή οι άνθρωποι γιόρταζαν την Κέλτικη γιορτή των νεκρών Samhain, ημέρα κατά την οποία οι ζωντανοί μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς. Σύμφωνα με τις τότε πεποιθήσεις, τη μέρα εκείνη οι νεκροί έψαχναν να μπουν στο σώμα ενός ζωντανού και οι ζωντανοί ντύνονταν με ανατριχιαστικά κουστούμια προκειμένου να προστατευτούν και να διώξουν τα κακά πνεύματα.

 

Με το πέρασμα του χρόνου το Halloween εξελίχθηκε και πήρε μια πιο χιουμοριστική τροπή. Σήμερα, το έθιμο θέλει τα παιδιά να επισκέπτονται μεταμφιεσμένα και με σκανδαλιάρικη διάθεση τα γειτονικά σπίτια θέτοντας το δίλημμα “Trick or Treat?”. Για να γλυτώσουν από τη φάρσα εις βάρος τους (Trick), οι γείτονες οφείλουν να απαντήσουν “Treat” και να κεράσουν γλυκά τα παιδιά. Φυσικά, το στοιχείο που παρέμεινε στο ακέραιο και δεν αλλοιώθηκε με την πάροδο του χρόνου είναι οι τρομακτικές στολές και τα γλυκίσματα. Πλέον, την ημέρα του Halloween μικροί και μεγάλοι επιστρατεύουν όλη τους τη φαντασία για να δημιουργήσουν το πιο spooky κουστούμι που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους και δηλώνουν πανέτοιμοι για ζαβολιές.

Όσο περνούν τα χρόνια το Halloween κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα γιατί μπορεί μεν αυτό το “Trick or Treat?” να μας ξενίζει, δεν παύει, όμως, να αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία για να ξεσκάσουμε και να το ρίξουμε έξω. Και μετά τα δύο τελευταία χρόνια εγκλεισμού εξαιτίας της επέλασης του covid 19 στη ζωή μας, οποιαδήποτε αφορμή διασκέδασης μοιάζει με όαση. Είναι άλλη μία ευκαιρία για να γελάσουμε, να περάσουμε καλά με τους φίλους μας και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Έτσι, οι τρομακτικές στολές θα κάνουν και φέτος την εμφάνισή τους στα διάφορα events και Halloween parties.

Εάν θέλεις κι εσύ να προετοιμαστείς σιγά – σιγά για το Halloween, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το Balloon-fire.gr για να ανακαλύψεις τα πιο τρομακτικά αλλά και αστεία μπαλόνια για να μπεις στο σωστό mood. Μάγισσες, φαντάσματα, νυχτερίδες, σκελετοί, κολοκύθες, μαύρες γάτες και πολλά άλλα θα σε βάλουν στο μαγικό κόσμο του Halloween!

Μπαλόνια με θέμα Halloween για το αγαπημένο σου πρόσωπο ,ή διακόσμηση με μπαλόνια σε Halloween πάρτυ, η Balloon fire είναι πανέτοιμη να σου καλύψει όλες τις ανάγκες στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς

Αγόρασέ τα τώρα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά