Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πόσοι δάσκαλοι και μαθητές λείπουν καθημερινά λόγω κορωνοϊού- O αριθμός των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών

Πάτρα: Πόσοι δάσκαλοι και μαθητές λείπου...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Μεγάλος παραμένει ο αριθμός των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με δεδομένη την ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού έργου.  Μιλώντας στο thebest.gr ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, παρατήρησε ότι ενώ ο αριθμός των εκπαιδευτικών που νοσούν αυξάνεται, μειώνεται αυτός των μαθητών.

Ο κ. Σταυρογιαννόπουλος «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου και εκφράζει το φόβο ότι ίσως δεν γίνονται τα self tests στους μαθητές και ότι έτσι δεν υπάρχει πραγματική εικόνα για τον αριθμό των κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

«Το 80% των συναδέλφων είναι εμβολιασμένο, ίσως και λίγο παραπάνω. Ωστόσο ο νομός είναι μεγάλος και έχουμε 3.000 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το ποσοστό των ανεμβολίαστων που φτάνει στις 20%, μεταφράζεται σε 500- 550 εκπαιδευτικούς.

Υπό αυτή την έννοια, το ποσοστό των εμβολιασμένων δασκάλων είναι μεγάλο αλλά αξιοπρόσεκτος είναι και ο αριθμός εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε αυξημένα κρούσματα. Κατά μέσο όρο, το τελευταίο διάστημα, έχουμε καθημερινά, εκτός υπηρεσίας περίπου οκτώ εκπαιδευτικούς. Στην αρχή της χρονιάς ο αριθμός των εκπαιδευτικών που βρισκόταν εκτός των σχολικών αιθουσών λόγω νόσησης έφτανε τους πέντε. Παρατηρείται λοιπόν μία μικρή αύξηση» λέει ο κ. Σταυρογιαννόπουλος.

Πάνω από 500 οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί- Αυξάνεται ο αριθμός αυτών που νοσούν και μειώνεται αυτός των μαθητών

Όπως εξηγεί: «Στα παιδιά η εικόνα που έχουμε με βάση τους αριθμούς, φαίνεται καλύτερη και πιο αισιόδοξη. Αυτή τη στιγμή έχουμε καθημερινά περίπου 30 μαθητές που απουσιάζουν λόγω κορωνοϊού, σε σύνολο 24.000 μαθητών.  Σε σχέση με την αρχή της σχολικής χρονιάς, έχουμε μία μείωση, μία κάμψη.

Πρέπει να επισημάνουμε όμως ότι ζητάμε να γίνονται από τους γονείς τα self tests στο σπίτι όπως προβλέπεται, δύο φορές την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε την υποψία ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνονται. Κι αν δεν γίνονται, αλλοιώνεται η εικόνα που έχουμε.

Δεν είναι κάλο για την προστασία όλων των μαθητών. Εστιάζουμε λοιπόν σε αυτό. Τις πρώτες εβδομάδες ήμασταν πιο σίγουροι ότι όλα γίνονταν όπως έπρεπε. Μέχρι στιγμής έχουν πάει καλά τα πράγματα και δεν έχουν κλείσει σχολεία στην Αχαΐα. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις