Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παγκόσμιο σοκ από την επίθεση στη Νορβηγία με τόξο και βέλη- Τουλάχιστον 4 οι νεκροί- Δεν αποκλείεται τρομοκρατική ενέργεια

Παγκόσμιο σοκ από την επίθεση στη Νορβηγ...

Ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί

Ένας άνδρας οπλισμένος με τόξο και βέλη (!) σκότωσε πολλούς ανθρώπους και τραυμάτισε επίσης πολλούς την Τετάρτη, στην πόλη Κόνγκσμπεργκ στη νοτιοανατολική Νορβηγία, όπως ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία, προσθέτοντας πως συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη.

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η επίθεση ενός άνδρα που με τόξο και βέλη σκότωσε πολλούς ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς ακόμη στην πόλη Κόνγκσμπεργκ, στη νοτιοανατολική Νορβηγία, ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

«Με δεδομένο όπως εξελίσσονται τα γεγονότα, είναι φυσικό να διερευνηθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Έιβιν Ος.

«Ο άνδρας που συνελήφθη δεν έχει ανακριθεί και είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τα κίνητρά του».

Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε αριθμό θυμάτων, ούτε στην κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NRK, επικαλούμενος πηγές, έκανε λόγο για τουλάχιστον 4 νεκρούς στις επιθέσεις.

Πρώτη Ενημέρωση: Μια είδηση σοκ από τη Νορβηγία, με διεθνή Μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες από επίθεση με τόξο και βέληΤην είδηση μεταφέρουν ΜΜΕ από τη Νορβηγία και ολόκληρο τον κόσμο όσο περνά η ώρα και αναφέρουν πως η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Kongsberg το βράδυ της Τετάρτης, 13.10.2021.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί, ωστόσο οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα καμία παραπάνω πληροφορία, όπως τα στοιχεία του ή το κίνητρό του. Οι τελευταίες πληροφορίες -που δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως- κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς και δέκα τραυματίες, ενώ υπάρχουν αναφορές πως ο δράστης είχε πάνω του και μαχαίρι.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνισε πως έχει στηθεί μια πολύ μεγάλη επιχείρηση ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση, για την οποία έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Ήδη νορβηγικά ΜΜΕ δημοσιεύουν μια φωτογραφία που φέρεται να δείχνει ένα από τα βέλη που χρησιμοποίησε ο δράστης, καρφωμένο σε έναν τοίχο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις