Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Στη μοίρα του.... covid όσοι είναι ΑμεΑ ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Στη μοίρα του.... c...

Προβληματισμοί για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς

Προβληματισμούς για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς εκφράζει ο Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: Η επιστροφή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία με τη «μέγιστη δυνατή πληρότητα» και απλό έλεγχο της κατάστασης του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών (πιστοποιητικό εμβολιασμού/ νόσησης ή PCR/ rapid test), χωρίς την εξασφάλιση άλλων μέσων προστασίας, αγνοεί τις ιδιαίτερες συνθήκες επικινδυνότητας που προξενεί ο Covid 19 και ειδικότερα η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ ακόμα και για τους εμβολιασμένους. Η πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να γίνεται εξ αποστάσεως ένα μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Και συνεχίζει: Σε αυτό το ζοφερό πλαίσιο, οι πλέον αγνοημένοι και παρατημένοι στη μοίρα τους είναι όσοι εκπαιδευτικοί ανήκουν στην κατηγορία των ΑμΕΑ ή πάσχουν από σοβαρές χρόνιες ασθένειες. Πρόκειται για συναδέλφους μας που κατά τα άλλα είναι ενεργοί και δραστήριοι εκπαιδευτικοί, αγαπούν τη δουλειά τους, προάγουν την επιστήμη τους και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν και στην παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά με ασφάλεια, χωρίς να «κρύβονται» πίσω από αναρρωτικές ή άλλες άδειες.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι είναι αδύνατο με ευθύνη της κυβέρνησης.

Πώς θα μπορέσουν να προστατευθούν;  Θα αναγκαστούν να μπουν στις αίθουσες για να διδάξουν «δια ζώσης» ένα πλήθος φοιτητών, χωρίς αποστάσεις, με μοναδικά όπλα τη μάσκα και τα αντισηπτικά; Γιατί δεν τους επιτρέπεται να κάνουν τη δουλειά που αγαπούν, όπως μπορούν καλύτερα, στο πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας; Γιατί αναιρείται στην πράξη η Συμπερίληψη και η δυνατότητα να εργαστούν με αξιοπρέπεια; Ποιον ωφελεί το ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν;

Σήμερα όσοι συνάδελφοί μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βρίσκονται σε απόγνωση. Αφενός, δεν σκοπεύουν να αφήσουν την αναπηρία τους ή την ασθένειά τους να τους παραιτήσει, αφετέρου, δεν επιθυμούν να γίνουν ένας  ακόμα αριθμός στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Η λαχτάρα μας για την επιστροφή στην κανονικότητα σκιάζεται από την αγωνία μας για απουσία εκείνων των ουσιαστικών μέτρων που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη άσκηση του λειτουργήματός μας. Διεκδικούμε στο τέλος της χρονιάς να μετρηθούμε και να είμαστε όλοι εδώ".

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Τσιπιανίτης                                                             Παναγιώτης Χατζηαντωνίου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις