Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κάλεσμα Μητσοτάκη στις επιχειρήσεις για μέρισμα ανάπτυξης - Η επόμενη 10ετία ίσως είναι θρίαμβος

Κάλεσμα Μητσοτάκη στις επιχειρήσεις για ...

"Να μη συμβιβαστούμε με το μέσο όρο" τόνισε ο πρωθυπουργός - "Το μεγαλύτερο ρίσκο που θα πάρουμε σήμερα είναι να μην πάρουμε ρίσκα"

Κάλεσμα στις επιχειρήσεις για την επιστροφή ενός μερίσματος ανάκαμψης στον κόσμο της εργασίας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο συζήτησης του ΙΟΒΕ προς τιμήν του εκλιπόντα επίτιμου προέδρου του, Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου.

Δεν πρέπει, παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να συμβιβαστούμε με το να είμαστε στο μέσο ευρωπαϊκό μέσο όρο, μπορούμε να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα. «Οι θρίαμβοι και οι καταστροφές είναι οι κύκλοι της ελληνικής ιστορίας, κι αν πούμε ότι η δεκαετία του 2010 ήταν σχεδόν μια καταστροφή, ίσως η επόμενη δεκαετία ίσως να είναι σχεδόν ένας θρίαμβος, με την έννοια ότι θα ξεπεράσουμε τις προσδοκίες μας κι αυτό που μπορούμε να κάνουμε». 

 «Το κράτος ως κυβέρνηση έχει διευκολύνει πολύ την ελληνική επιχειρηματικότητα αυτά τα δύο χρόνια μειώνοντας φόρους και εισφορές, βελτιώνοντας την ρευστότητα, εξασφαλίζοντας πολιτική σταθερότητα που είναι πολύ σημαντική αν θέλει κανείς να κάνει μακροχρόνιες επενδύσεις. Νομίζω ότι στο επίπεδο του ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου τώρα έχει έρθει και η ώρα της επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια της προάσπισης της ανταγωνιστικότητας, να δει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πραγματική στήριξη του κόσμου της εργασίας, προς το εισόδημα, προς γενικότερες παροχές, διότι αυτό θα είναι μια ευκαιρία να επιστραφεί ένα μέρισμα ανάπτυξης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για έναν καινούργιο ευρύτερο κοινωνικό διάλογο με άλλα κριτήρια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Η εργοδοσία αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να έχει μεγαλύτερο ρόλο περά και πάνω από τη στενή προάσπιση των συμφερόντων της». 

Στον τομέα του διάλογου των κοινωνικών εταίρων, πρόσθεσε, είμαστε ακόμα πίσω, και μας καταδιώκουν στερεότυπα ανταγωνισμού μεταξύ των κοινωνικών εταιρών όπως μας καταδιώκουν και συμφωνίες που έγιναν στο παρελθόν με μεγάλη άνεση εις βάρος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όλοι ήθελαν να είμαστε αρεστοί σε όλους το αποτέλεσμα το πληρώσαμε πολύ ακριβά. «Δεν θεωρώ ότι και οι κοινωνικοί εταίροι ήταν άμοιροι ευθυνών για την κινώ κρίση της τελευταίας 10ετιας. Όλοι έχουν νομίζω ωριμάσει. Και οι κοινωνικοί εταίροι» υπογράμμισε. 

Αλλάζουν, τόνισε πολλά στην κοινωνία που θα επιτρέψουν ουσιαστικό διάλογο, αρκεί να μείνουμε μακριά από την πόλωση ξεκαθάρισε. «Εάν κανονικότητα είναι επανάληψη του παρελθόντος είμαστε χαμένοι από χέρι» προειδοποίησε πάντως ο πρωθυπουργός.  

«Δεν είναι εύκολο το out of box thinking στη δουλειά μας, είναι όμως απολύτως απαραίτητο, και είναι προϊόν και ανθρώπων διαφορετικής αντίληψης στα πράγματα και της διάθεσης να παίρνεις ρίσκο. Όταν πρέπει να κινηθούμε γρήγορα θα κάνουμε και λάθη, το μεγαλύτερο ρίσκο που θα πάρουμε σήμερα είναι να μην πάρουμε ρίσκα. Το ρίσκο εν προκειμένω είναι να μην συμβιβάζεσαι κατ’ ανάγκη με αυτό που βλέπεις ότι συμβαίνει, αλλά να κανείς στοχευμένη και λογική πρόβλεψη γι' αυτό που θα γίνει αύριο ή μεθαύριο, αν θες να είσαι έτοιμος για εκείνη τη μέρα» σημείωσε.  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις