Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλλιάνος: Η κακοκαιρία Αθηνά έρχεται απειλητική – Πότε και πού θα χτυπήσει

Καλλιάνος: Η κακοκαιρία Αθηνά έρχεται απ...

Αλλάζει δραματικά το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες και μάλιστα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα

Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος μιλάει για την κακοκαιρία που θα χτυπήσει την χώρα μας από το βράδυ της Τετάρτης εξηγώντας ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Η ΕΜΥ μάλιστα εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ενόψει της κακοκαιρίας «Αθηνά» όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε.

Ο κρατικός μηχανισμός από την άλλη βρίσκεται σε επιφυλακή για την κακοκαιρία Αθηνά, καθώς αναμένονται έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες τις επόμενες μέρες και τους έδωσε μια σειρά από οδηγίες.

Την ίδια ώρα μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους του βορείου Ιονίου, της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν-Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από άνεμο», αναφέρει μεταξύ των άλλων.

Μια ισχυρή μεταβολή του καιρού θα επηρεάσει την χώρα μας τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, τις πολύ δυνατές βροχές, τις ισχυρές μπόρες και τις σποραδικές καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη. Αργά το βράδυ ο καιρός θα γίνει «πολύ άστατος την Δυτική Ελλάδα, με μπόρες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες» τονίζει. Η κακοκαιρία επίσης, θα επηρεάσει το Ιόνιο και τα Δυτικά Ηπειρωτικά τμήματα από τα μεσάνυχτα.

Τα φαινόμενα μέσα στην Πέμπτη θα εξαπλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, δηλαδή η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία  και την Μακεδονία.

Ιδιαίτερη προσοχή στην Δυτική Ελλάδα – Ακραία κατά τόπους τα φαινόμενα
Πάντως, όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί είναι από πολύ αργά το βράδυ της Τετάρτης (06.10.2021) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (08.10.2021).  Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην Δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο και τα Δυτικά Ηπειρωτικά, όπου υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα, για ακραίες βροχοπτώσεις, για τοπικές χαλαζοπτώσεις, συνοδεία ισχυρών νοτιάδων που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στις περιοχές τις Δυτικής Ελλάδας και ιδίως του Ιονίου. «Ο συνδυασμός αυτός θα κάνει την κατάσταση πάρα πολύ δύσκολή σε αυτές τις περιοχές, τις επόμενες 24-36 ώρες» λέει εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει «από τους 27-28 βαθμούς στους 23-24 και γενικά φαίνεται ότι θα μας αποχαιρετήσει η κακοκαιρία το σαββατοκύριακο, ωστόσο κάποια υπολείμματά της θα επιμείνουν και θα δίνουν κάποιες τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο».

Βροχές και στην Αττική
Τοπικές καταιγίδες περιμένουμε και στην περιοχή της Αττικής, από την Πέμπτη το βράδυ. «Τα φαινόμενα θα ενταθούν μέσα στην νύχτα και το πρωί της Παρασκευής, ενδεχομένως, να έχουμε και περάσματα σποραδικών καταιγίδων. Περιμένουμε να πέσει κατά τόπους αρκετό νερό στην Αττική» υπογραμμίζει. 

Από την Παρασκευή το μεσημέρι προς απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα επιμείνουν το σαββατοκύριακο οι τοπικές βροχές, δεν θα έχουμε όμως ακραία καιρικά φαινόμενα.

newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις