Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

«Ψηφίζουν» Καλάβρυτα για το τελευταίο τριήμερο του Οκτωβρίου- Αισιοδοξία για τα Χριστούγεννα

Φωτ.:unsplash.gr

Φωτ.:unsplash.gr

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Χωρίς περιορισμούς το πρωινό στα ξενοδοχεία

Ανοδική πορεία έδειξε ο Σεπτέμβριος για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων με τον Οκτώβριο να δείχνει θετικά δείγματα με αρκετές κρατήσεις για το τελευταίο τριήμερο, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.  

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων «τον Σεπτέμβριο είχαμε μία ανοδική πορεία ενώ υπάρχει ζήτηση για την 28η Οκτωβρίου που φέτος «πέφτει» κοντά σε Σαββατοκύριακο. Πέρσι ο Οκτώβρης ήταν ένας μήνας που πήγε πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή για φέτος, το δεδομένο είναι ότι υπάρχουν πολλές κρατήσεις για το τελευταίο τριήμερο».

Ωστόσο ο ίδιος δε μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί την περίοδο των Χριστουγέννων μιας και τα Καλάβρυτα είναι ένας  από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για χειμερινές εξορμήσεις. 

«Είναι νωρίς για να έχουμε εικόνα για τα Χριστούγεννα, ωστόσο ήδη υπάρχει ένα μικρό ενδιαφέρον, κάποια τηλέφωνα σχετικά με την εορταστική περίοδο. Από τα 200 τηλεφωνήματα που δεχόμαστε, τα δύο είναι για την περίοδο των Χριστουγέννων με τους περισσότερους να θέλουν να μάθουν τιμές δωματίων κ.λπ.

Ο κόσμος είναι σε αναμονή για να δει ποια θα είναι η πορεία της πανδημίας, αν θα υπάρξουν ξανά περιορισμοί και ποιοι θα είναι αυτοί. Είναι διστακτικοί στο να προχωρήσουν σε κάποια κράτηση από τώρα. Αυτό που εκτιμώ είναι ότι αν υπάρξει μία σταθεροποίηση στο κομμάτι της πανδημίας, το ενδιαφέρον θα γίνει πιο έντονο από το τέλος αυτού του μήνα και μετά. Από αρχές Νοεμβρίου θα αρχίσει να αυξάνεται η ζήτηση για την περίοδο των Χριστουγέννων και θα γίνονται κρατήσεις.

Να σημειώσουμε ότι στις τιμές δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Υπάρχει θα λέγαμε μία συγκρατημένη αισιοδοξία για το πώς θα εξελιχθεί η κίνηση στην περιοχή των Καλαβρύτων» λέει.

  • Χωρίς περιορισμούς το πρωινό στα ξενοδοχεία 

Όπως εξηγεί ο κ. Δαφαλιάς, «στα Καλάβρυτα, στο σύνολό τους τα ξενοδοχεία έχουν έναν χώρο εστίασης, το χώρο του πρωινού. Γι΄αυτόν τον χώρο δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να δεχόμαστε μόνο εμβολιασμένους. Δεχόμαστε λοιπόν στα δωμάτια και στο πρωινό όλο το κόσμο, τηρώντας όμως όλα τα πρωτόκολλα. Αυτό σημαίνει μάσκες, γάντια στο σερβίρισμα, αποστάσεις.

Από εκεί και πέρα, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν παραπάνω από ένας χώρος εστίασης, μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Μιλάμε ουσιαστικά για χώρους εστίασης όπου δέχεται εξωτερικούς πελάτες και όχι αυτούς που διαμένουν στα δωμάτια των ξενοδοχείων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life