Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κόντρα Πατούλη - Ντενίση για τα σκηνικά της ταινίας "Σμύρνη μου Αγαπημένη" - Γιατί καταστράφηκαν

Κόντρα Πατούλη - Ντενίση για τα σκηνικά ...

Πόσο κόστισαν και γιατί καταστράφηκαν τα σκηνικά της ταινίας "Σμύρνη μου Αγαπημένη" στο Φάληρο. Το καρφί της Ντενίση στον Πατούλη και η απάντησή του

Η Μιμή Ντενίση, έδωσε το πρωί της Δευτέρας συνέντευξη στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα. Μεταξύ άλλων η ηθοποιός μίλησε για την ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη", μια δύσκολη και απαιτητική παραγωγή, που οι συντελεστές θέλησαν να είναι μια καταγραφή της αληθινής ιστορίας.

Εκεί η ηθοποιός μίλησε για το σκηνικό αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, που στήθηκε στο Φάληρο για τα γυρίσματα της ταινίας, εκφράζοντας τη μεγάλη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι καστράφηκε μετά το τέλος των γυρισμάτων, ρίχνοντας ευθύνες στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

 
Είπε η Μιμή Ντενίση: "Στο Φάληρο έγινε ένα τεράστιο σκηνικό του ενός εκατομμυρίου που έπιανε όλη την παραλία. Ήταν μια αληθινή απεικόνιση του λιμανιού της Σμύρνης και είπαμε και οι βάρκες να είναι αληθινές και τα καράβια, να μην είναι όλα εφέ".

"Το σκηνικό καταστράφηκε. Δεν ζούμε σε χώρα που να καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας ότι αυτό θα ήταν ένα… Αυτό ήταν ένα σπουδαίο θεματικό πάρκο που θα μπορούσε να γίνει πιο στέρεη η κατασκευή, να κάνουν 2-3 καφέ.

 Φυσικά και το πρότεινα, ήρθαν πάρα πολλοί υπουργοί και το είδαν και ενθουσιάστηκαν. Αυτό ανήκε στην Περιφέρεια. Προφανώς, ο Περιφερειάρχης δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σημαντικό ώστε να μείνει", είπε.

"Ο Γιώργος Πατούλης;", ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας. "Ναι, αυτόν έχουμε", απάντησε η Μιμή Ντενίση.

Δείτε την τοποθέτηση της Μιμής Ντενίσης στα πρώτα 3,5 λεπτά του παρακάτω βίντεο:

Η απάντηση του Γιώργου Πατούλη
Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής, ήταν άμεση τονίζοντας ότι στην παραγωγή της ταινίας παρασχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια.

Ακόμα τόνισε ότι δεν έλαβε ποτέ έγγραφη πρόταση για πρόταση αξιοποίησης του σκηνικού της ταινίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

Με αφορμή δηλώσεις της κυρίας Μιμής Ντενίση σχετικά με το σκηνικό που στήθηκε εντός του εργοταξιακού χώρου όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου για τις ανάγκες της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη", η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη" και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής:

-Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.

-Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.

-Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα

-Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

-Επισημαίνεται πως ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ότι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας.

-Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση.

Ο ίδιος ο Γιώργος Πατούλης είπε στην κάμερα του Πρωινού:

"Μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί γιατί η κ. Ντενίση είναι και φίλη μας,

Η περιφέρεια Αττικής παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.

Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου για τα γυρίσματα. Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ για να δοθεί παροχή ρεύματαος.

Ουδέποτε κατατέθηκε έγγραφη πρόταση για την αξιοποίηση του εν λόγω σκηνικού πρόσθεσε ο Γιώργος Πατούλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight