Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Άνοιξαν σιγά σιγά τα θέατρα όπως το Επίκεντρο+, το Πάνθεον, η νέα σκηνή Όροφως και έπεται συνέχεια

Πάτρα: Άνοιξαν σιγά σιγά τα θέατρα όπως ...
Μαρτάτος Tάκης

Στο Επίκεντρο+ η Μάρια Φλωράτου παρουσιάζει ένα one woman show με θέμα τον έρωτα ενώ στο Πάνθεον έρχονται οι Ιωάννα Πηλιχού και ο Αργύρης Αγγέλου

Με την καινούρια ταινία Τζέιμς Μποντ «No Time to Die» να δίνει το…εμπορικό σύνθημα στις κινηματογραφικές αίθουσες, έχουμε παράλληλα και την πολυπόθητη εκκίνηση και των θεατρικών παραστάσεων της νέας φθινοπωρινής – χειμερινής περιόδου που αποτελεί ένα «στοίχημα» για το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα.

Ήδη η αρχή έγινε την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 και το σαββατοκύριακο 2 και 3/10 με την σκηνή του Επίκεντρο+ πλησίον του ναού του Αγίου Διονυσίου όπου η Πατρινή ηθοποιός Μάρια Φλωράτου παίζει στην παράσταση με τίτλο «Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης», η οποία ήδη χειροκροτήθηκε θερμά κατά την πρώτη της παρουσίαση στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 στο Χαλάνδρι στην Αθήνα.

Η σκηνοθεσία είναι του Γεράσιμου Γεννατά, ο οποίος συνεργάστηκε και στα Κείμενα μαζί με την Μάρια Φλωράτου.

Πρόκειται για ένα ανάλαφρο και διασκεδαστικό one woman show που αντλεί υλικό από την παγκόσμια λογοτεχνία και το παρουσιάζει σε δραματοποιημένη μορφή ως διαδοχικά κεφάλαια ενός ερωτικού καταλόγου. Αποσπάσματα από τον Πλούταρχο, την Σαπφώ, τον Ευριπίδη, τον Σαίξπηρ, τον Πούσκιν, τον Επίκουρο και τον Γρυπάρη συνθέτουν ένα απροσδόκητο ερωτικό μενού, για όλα τα γούστα.  

Έχουν προγραμματιστεί να δοθούν τρεις ακόμη παραστάσεις στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2021. Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακή στις 20:00. Περισσότερες πληροφορίες στο: 2610 46 10 50.

Το Επίκεντρο+ όπως πληροφορηθήκαμε, θα λειτουργεί ως αμιγής χώρος τουτέστιν θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους θεατές ή με πιστοποιητικό νόσησης.

Ακόμα έχουμε την γνωστή ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Πάτρας, τους Υποκριτές που επανέκαμψαν στη σκηνή του θεάτρου Αγορά παρουσιάζοντας από την περασμένη Παρασκευή την κωμωδία «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα». Μια διασκευή του έργου «Playing doctor» των Μπίλλυ Βαν Ζάντ & Τζέην Μίλμορ από τον Σταύρο Σολακάκη, σε μετάφραση του ιδίου και σε σκηνοθεσία του Μίλτου Παπλά. Η εκκεντρική αυτή και πανέξυπνη κωμωδία έχει ως κεντρικό θέμα την εξάρτηση των παιδιών από τους γονείς τους, ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

Η παράσταση σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα παίζεται έως τις 25/10/2021, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 21.30 στο θέατρο Αγορά στην οδό Καραϊσκάκη 113.

Το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες μέρες τι παραστάσεις σκοπεύει να ανεβάσει τη νέα περίοδο.

Το Πάνθεον της οδού Δημ. Γούναρη ήδη άνοιξε τις πύλες του με καραγκιόζη από τους Κώστα και Μπάμπη Μακρή την Κυριακή 3/10 και «ζωντανεύει» ακόμη περισσότερο το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Για την ακρίβεια την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο 9 και 10/10 θα παιχθεί η θεατρική παράσταση «Ο Συλλέκτης» του Αλέξανδρου Κοέν με την Ιωάννα Πηλιχού και τον Αργύρη Αγγέλου. Μάλιστα η ιδιαιτερότητα εδώ είναι πως οι παραστάσεις της Κυριακής θα είναι & για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test 24 ωρών. «Ο συλλέκτης» του Τζον Φώουλς είναι ένα λεπτά επεξεργασμένο ψυχογράφημα δύο χαρακτήρων, ένα έντονο θρίλερ με διαρκή υπόγεια ένταση.

Στο Πάνθεον την Κυριακή 10/10 θα υπάρχει και παράσταση για τους μικρούς μας φίλους, «Ο Πέτρος και ο Λύκος», στις 11.30 το πρωί και στις 17.00. Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών Μέθεξις παρουσιάζει το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος», του Σεργκέι Προκόφιεφ, με τον γνωστό ηθοποιό Χρήστο Τριπόδη, πέντε μουσικούς, δυο χορεύτριες και  7 μουσικά όργανα ζωντανά επί σκηνής.

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 20.00, στη σκηνή του θεάτρου Όροφως στην Όθωνος Αμαλίας 112, ο Πατρινός συνθέτης, θεωρητικός και πολλάκις διακεκριμένος σε διεθνείς διαγωνισμούς, Γιώργος Κουβαράς πρόκειται να παρουσιάσει το εμβληματικό έργο «Επί Σκηνής», το οποίο μετά την προβολή του στο Μέγαρο Μουσικής και το Μουσείο Μπενάκη, έρχεται για πρώτη φορά στην Πάτρα. Πρόκειται για ένα έργο Σκηνικής Μουσικής Ρητορικής - Μουσικού Θεάτρου στη βάση του ομώνυμου ποιήματος του Γιώργου Σεφέρη και του ομώνυμου θεωρητικού δοκιμίου του Friedrich Schiller.

Ακόμα ξεκίνησε παραστάσεις και ο Πατρινός καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Πατρινός στο Θέατρο σκιών της οδού Νόρμαν 20 το σαββατοκύριακο που μας πέρασε με την επίκαιρη παράσταση «Ο Καραγκιόζης κορωνο-εμβολιαστής».

Αναμένονται με το καλό πολλές ακόμη παραστάσεις και από άλλους θεατρικούς χώρους της πόλης όπως το act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, τις Γραμμές Τέχνης στην Μαιζώνος 271, το Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού στην Ευμήλου 2 που είναι προσωρινά κλειστό αλλά και το Λιθογραφείον στην Μαιζώνος πλησίον της Τριών Ναυάρχων όπου ήδη παίχθηκε με επιτυχία και το περασμένο τριήμερο 1-3/10, το πρωτότυπο Cabaret θέαμα «Oedipus 19» που ήταν βασισμένο στη τραγωδία Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή που αναζητά τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης, της ερωτικής αγάπης και της μοναξιάς. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης Cabaret 17, ο θίασος και η σκηνοθέτις Γεωργία Καλογεράτου επέστρεψαν με μια ακόμα παράσταση στην οποία έρχονται αντιμέτωποι με έναν από τους αρχαιότερους και σκοτεινότερους μύθους.

Στην παράσταση παίζουν οι: Δήμητρα Ταρούση, Χριστίνα Κουταλιάγκα και Ελένη Μεσσήνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture