Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

YouTube: "Κόφτης" στα βίντεο με fake news από τους αρνητές των εμβολίων - Μπλόκο στους influencers

YouTube: "Κόφτης" στα βίντεο μ...

Το YouTube αποφάσισε να αφαιρέσει βίντεο που περιέχουν παραπληροφόρηση για όλα τα εμβόλια, διευρύνοντας τις πολιτικές του σχετικά με τα fake news για την υγεία

Το YouTube αποφάσισε να αφαιρέσει βίντεο που περιέχουν παραπληροφόρηση για όλα τα εμβόλια, διευρύνοντας τις πολιτικές του σχετικά με τα fake news για την υγεία, που έχουν ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.


Η πλατφόρμα που ανήκει στην Google δήλωσε ότι η απαγόρευση των fake news για το εμβόλιο Covid-19 που εισήχθη πέρυσι έχει "κόψει" μέχρι στιγμής 130.000 βίντεο, και πλέον προχωρά στον περιορισμό ευρύτερων ψευδών ισχυρισμών σχετικά με άλλα εμβόλια που εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

 
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, κάθε περιεχόμενο που ισχυρίζεται ψευδώς ότι οποιοδήποτε εγκεκριμένο εμβόλιο είναι επικίνδυνο και προκαλεί χρόνια προβλήματα υγείας θα αφαιρεθεί, όπως και τα βίντεο που περιλαμβάνουν παραπληροφόρηση σχετικά με το περιεχόμενο των εμβολίων.

Τα κοινωνικά δίκτυα και οι πλατφόρμες διαδικτύου έχουν επανειλημμένα παροτρυνθεί να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της διάδοσης της fake news στο διαδίκτυο, και παρόλο που εκατομμύρια δημοσιεύσεις έχουν αποκλειστεί ή καταργηθεί και έχει εισαχθεί μια σειρά νέων κανόνων και προτροπών για επίσημες πληροφορίες υγείας στις περισσότερες πλατφόρμες, δέχονται σκληρή κριτική ότι δεν έχουν κάνει αρκετά για να επιβραδύνουν την εξάπλωση επιβλαβούς περιεχομένου από την αρχή της πανδημίας.

Το YouTube δήλωσε ότι προχωρά στην τελευταία του ενέργεια ως απάντηση στην παραπληροφόρηση για το εμβόλιο που αρχίζει να επεκτείνεται με άλλους ψευδείς ισχυρισμούς.

"Βλέπουμε σταθερά ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια του κορονοϊού να μεταδίδονται με σε βίντεο που αφορούν τα εμβόλια γενικά, και τώρα είμαστε σε ένα σημείο όπου είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επεκτείνουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε με τον COVID-19 σε άλλα εμβόλια".

Όπως αναφέρερι η πλατφόρμα: "Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο που ισχυρίζεται ψευδώς ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι επικίνδυνα, προκαλούν χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία και ισχυρίζεται ότι δεν μειώνουν τη μετάδοση ή τη συστολή των ασθενειών ή περιέχει fake news για τις ουσίες που περιέχονται σε αυτά, θα αφαιρεθεί".

Τα fake news συνήθως υποστηρίζουν ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, καρκίνο ή υπογονιμότητα ή ότι οι ουσίες που περιέχονται μπορούν να παρακολουθούν αυτούς που τα λαμβάνουν.


Οι εξαιρέσεις
Το YouTube πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν "σημαντικές εξαιρέσεις" στις νέες οδηγίες, συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου σχετικά με "πολιτικές εμβολίων, νέες δοκιμές εμβολίων και ιστορικές επιτυχίες ή αποτυχίες εμβολίων", καθώς και προσωπικές μαρτυρίες σχετικά με τα εμβόλια τα οποία η εταιρεία είπε ότι ασποτελούν σημαντικό κομμάτι στη δημόσια συζήτηση γύρω από την επιστημονική διαδικασία.

"Η σημερινή ενημέρωση της νέας πολιτικής είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για το εμβόλιο και την υγεία στην πλατφόρμα μας και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε όλες τις πολιτικές και προϊόντα που προσφέρουν πληροφορίες υψηλής ποιότητας στους θεατές μας και σε ολόκληρη την κοινότητα του YouTube", είπε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις