Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για τα εμβόλια: Κυβερνήσεις και εταιρείες τα μοιράζουν άνισα

Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: Reuters

Μιλώντας στην εκδήλωση Global Citizen στη Νέα Υόρκη, έστρεψαν τα βέλη τους σε κυβερνήσεις και φαρμακευτικές εταιρίες

Το ζευγάρι πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ μίλησαν μαζί με πάθος υπέρ της παγκόσμιας ισότητας εμβολίων στο Global Citizen Live στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, το περασμένο Σαββατοκύριακο (25 – 26.09.2021).

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ζήτησαν ισότιμη διανομή εμβολίων και κάλεσαν παγκόσμιους ηγέτες και φαρμακευτικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν την πρόσβαση στο εμβόλιο ως «θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα».

«Κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη έχει θεμελιώδες δικαίωμα να κάνει αυτό το εμβόλιο» είπε η Μέγκαν Μαρκλ. «Αυτό είναι το θέμα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Και ενώ σε αυτή τη χώρα και σε πολλές άλλες, μπορείτε να πάτε σχεδόν οπουδήποτε και να εμβολιαστείτε, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν» τόνισε.

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Ο φαρμακευτικές εταιρείες να δώσουν τις πατέντες
Ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε περιληπτικά στις συζητήσεις που είχαν σχετικά με τη διανομή εμβολίων με τους παγκόσμιους ειδικούς υγείας τον τελευταίο χρόνο. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ συναντήθηκαν επίσης την προηγούμενη εβδομάδα με παγκόσμιους ηγέτες στη Νέα Υόρκη.

«Είπαν ότι πολλές χώρες είναι έτοιμες να παράγουν εμβόλια, αλλά δεν τους επιτρέπεται, επειδή οι φαρμακευτικές εταιρείες με πολλά κέρδη δεν δίνουν τις πατέντες για την παρασκευή τους. Αυτές οι χώρες έχουν τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό να ξεκινήσουν την παραγωγή. Το μόνο που περιμένουν είναι η άρση των δικαιωμάτων της πνευματικής ιδιοκτησίας του εμβολίου και η μεταφορά της τεχνολογίας του εμβολίου» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Στις συζητήσεις μας οι ειδικοί έλεγαν ότι το πώς διανέμεται το εμβόλιο και σε ποιους διανέμεται, πρέπει να αφεθεί σε ανεξάρτητους διεθνείς οργανισμούς που γνωρίζουν ακριβώς πού χρειάζονται οι δόσεις. Απλά σκεφτείτε τα εκατομμύρια εμβόλια που έχουν απορριφθεί φέτος. Είναι σαν να πετάτε σωσίβια, όταν οι γύρω σας πνίγονται».

Το Global Citizen Live σειρά live εκδηλώσεων από διάφορες πόλεις του κόσμου σε παγκόσμια μετάδοση με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και την προστασία του πλανήτη διοργανώνεται κάθε χρόνο από την οργάνωση Global Citizen.

Μέσω του μουσικού γεγονότος οι καλλιτέχνες κάλεσαν «τις κυβερνήσεις, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους φιλανθρωπικούς φορείς να συνεργαστούν για να υπερασπιστούν τον πλανήτη και να νικήσουν την φτώχεια, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους στις πιο επείγουσες απειλές». Στόχος των διοργανωτών είναι να φυτευτούν ένα δισεκατομμύριο δέντρα, να δοθούν δύο δισεκατομμύρια εμβόλια σε φτωχές περιοχές του πλανήτη και να χορηγηθούν γεύματα σε 42 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight